Levendulás lekvárfőzés Tihanyban

Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Régi Idők Ízei Levendulás Lekvárfőző Nap Tihanyban, a Régi Idők Udvara Skanzenben és Étteremben. Szeptember 14-én, szombaton a főszerep ismét a levendulás lekvároké, szörpöké és más finomságoké lesz, amelyek elkészítésében Kaldeneker György mesterszakács és Papp Zoltán séf segít a résztvevőknek. A levendulás mulatság háziasszonya pedig Vágó Piros lesz.

Készül a lekvár

A kora őszi hétvégén kemencében sült ételek, házi sörök, likőrök várják mindazokat, akik ellátogatnak a Régi Idők Udvara Skanzenbe és Étterembe. A friss gyümölcsökből napközben levendulával megbolondított lekvárok készülnek, hogy télen is legyen valami, ami a kellemes nyári melegre, illatokra és ízekre emlékeztet. Tihany ideális hely a levendula termesztésére. A lila virág nemcsak szemet gyönyörködtető, hanem ételízesítőnek sem utolsó. Különlegesebbé teszi az ételeket, fűszerezhetünk levendulával mártást, fagylaltot, de megbolondíthatjuk vele a lekvárt is.

Kaldeneker György mesterszakács, a nevével fémjelzett Lekvárosház tulajdonosa és Papp Zoltán, a Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem séfje, a Régi Idők Ízei lekvárcsalád megalkotója jól tudja, hogy milyen ízhatásokra képes a levendula, milyen gyümölccsel párosítható jól. Titkukat megosztják a lekvárfőző napra látogatókkal is. Jókedvből, muzsikából és finom falatokból sem lesz hiány, hiszen a búbos kemencében kalácsok sülnek majd, a levendulás lekvárokat pedig palacsintára kenve kínálják.

Kisült a kalács

Az egész napos rendezvényen levendulából készült termékek, szörpök, lekvárok vásárával, kemencében sült ételekkel, kemencében füstölt pisztránggal, és egyéb nyalánkságokkal várják a vendégeket. Az uraknak házi sörrel, a hölgyeknek foszlós kaláccsal, finom likőrökkel, a gyerekeknek lekváros palacsintával kedveskednek a fesztivál rendezői. A levendulában gazdag nap pedig nem mással, mint táncmulatsággal zárul.

A Régi Idők Ízei Levendulás Lekvárfőző Nap részletes programjáért klikk IDE!

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.