Különleges menü olívaolajokra komponálva

Az Olivaliget tulajdonosa megkért minket, hogy szervezzünk vacsoraestet prémium minőségű olasz olívaolajokra. Szívesen tettünk eleget ennek a kérésnek.

Tökéletes termés

Kovács Judith, az Olivaliget tulajdonosa nagy gourmand és Olaszország szerelmese. Ezek után nem csoda, hogy mindenből a prémium minőséget szereti megkóstolni, és az sem, hogy nagy kedvencei az olasz ételek. Ő azonban kalandvágyóbb annál, hogy csak olaszországi éttermekben kóstolja meg a már kész ételeket, azt is szereti tudni, hogy az milyen alapanyagból készült és mitől olyan ízletes egy-egy fogás. Így jutott el Abbruzzo tartományba is és ismerte meg Massimiliano d’Addario csodálatos olívaolajait.

Úgy gondolta, hogy ezeket az ízeket érdemes lenne a magyar séfekkel is megosztani, elkezdte az olajokat behozni Magyarországra, megalapította Olivaliget néven futó cégét. A vállalkozás ma nem más, mint prémium olívaolajok lelőhelye. Judith amellett, hogy jobban beleásta magát az olívaolaj készítésbe, szívesen látogat Olaszországba hobbija miatt is, ami nem más, mint helyi főzőtanfolyamokon részt venni. Így nemcsak az olívaolaj jótékony hatásaival van tisztában, hanem az olasz konyha rejtelmeivel is.

Judith rögtön, már az első találkozáskor szimpatikus volt számunkra – a Dining Guide Street Food Show-ján futottunk össze vele -, hiszen ő is szívvel-lélekkel dolgozik gasztro vonalon, ugyanúgy, mint mi, a Gourmet Guides. Nagyon örültünk, hogy minket keresett meg egy exkluzív, kimondottan prémium olívaolajokra épülő vacsoraest ötletével, és természetesen nem tudtunk nemet mondani egy ilyen izgalmas feladatra.

Café 57

Az eddigi közös munkánk eredményét már ti is láthatjátok: a vacsora menüjét egy olyan nagyszerű séf állította össze, mint Csizmazia László, a helyszín pedig egy elismert és közkedvelt rózsadombi étterem, a Café 57. És nem a Gourmet Guides lennénk, ha nem igyekeznénk valami pluszt adni nektek most is. Megkértük Massimilianót, hogy olajsommelier-ként és olajmesterként beszéljen kicsit termékeiről, majd tartson nekünk egy teljesen szakszerű olívaolaj kóstolót. A séf a vacsora minden egyes fogását be fogja nektek mutatni, sőt az ételekhez borokat is ajánl. Meglepetésből most sem lesz hiány, a tombola ugyanis mindig elmaradhatatlan része vacsoráinknak.

Várunk Benneteket sok szeretettel olívaolaj vacsoraestünkre! Ez a cikk csupán egy beharangozó volt, az elkövetkező két hétben folyamatosan olvashattok honlapunkon a vacsorával kapcsolatos további anyagokat. Reméljük, hogy minél többen kaptok majd kedvet ehhez a programunkhoz!

A részletes menüt ITT találjátok.

Üdvözlettel,

Gourmet Guides

 

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.