Koccints velünk az élet italával!

A pálinkában van az élet, ezért is nevezik az élet italának. 2014. október 3-5. között, immár nyolcadik alkalommal lehelnek a legjobb főzdék életet a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivállal a várba, ahol idén a whisky lesz a vendégpárlat.

Volt sör, volt bor. Mi kell még a magyarnak? Persze, hogy a pálinka! 22 pálinkafőzde, több mint 400 különböző pálinka, és mintegy félszáz whisky sorakozik fel, hogy büszkén emeljük tulipános poharunkat a város fölé, koccintani vele.

A pálinkánál nagyszerűbb ital aligha van a világon. A pálinka a gyümölcs esszenciája, igazi hungarikum, a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál pedig a tökéletes alkalom Magyarország legjobb pálinkáinak seregszemléjére.

Gyönyörű helyszín a pálinkákhoz is

Nem tudod, hol kezdd és merre tovább? Most a főzőmesterek adnak neked tanácsot. Erős vagy, mint Chuck Norris? Olyat innál, ami párját ritkítja? Szeretnéd, ha a lányok se maradnának melletted szomjan? Éld át a felfedezés örömét a tematikus kóstolótúrák egyikén, így a klasszikus, a különleges, és a nőies ízek kedvelőinek is lehetősége lesz kézen fogva elmerülni a bőséges kínálatban.

A vállalkozó kedvűek idén is készíthetnek saját pálinkát a Rézangyal standjánál. A blendelő kurzus során a résztvevők négyféle szilvapálinkából alkothatják meg saját házasításukat, amelynek illatát, ízét és alkoholfokát tetszés szerint állíthatják be.

Az illusztris környezetben a jó italok mellett kiváló kolbászok is lógnak majd karikában, valamint számos kézműves húskészítmény és sajt vár arra, hogy csillapítsuk vele az étvágyunkat.

Nem csak italok, ételek is lesznek!

Több dózis egy helyen: az őszi fesztivál a whisky rajongók érdeklődésére is méltán számíthat. Mindegy, hogy Single Malt vagy blended. Ír, skót, amerikai, kanadai, japán és más egzotikumok hosszú sora lesz a whisky-udvarban fellelhető. A rengeteg márka és évjárat közötti eligazodásban hozzáértők segítenek, és bevezetik a gyártás és fogyasztás művészetébe az arra fogékonyakat. A fesztivál egyik különlegessége a Békési Manufaktúra 12 éves single barrel whisky-je, amit kifejezetten a fesztiválra palackozott le Békési Zoltán főzőmester.

A páratlan gasztronómiai kiránduláson túl nagyszerű koncerteknek is otthont ad a Budavári Palota. A fellépők mind ugyanazzal a feladattal lépnek színpadra, nekik kell arról gondoskodni, hogy a lábuk előtt perdüljön táncra az udvar.

Koccints velünk az élet italával!

További információ: palinkaeskolbasz.hu

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.