Kisvilla egy kis villában

Biatorbágy nagyon jó fekvésű település, közel van Budapesthez, szomszédos az etyeki borvidékkel, nem annyira nyüzsgő, mint a főváros, ugyanakkor régóta szüksége volt már egy olyan helyre, ahol a helyiek és az erre kirándulók megpihenhetnek és egy kis kultúrát is magukba szívhatnak. A Kisvilla, amelynek egy ’30-as évekbeli villa ad otthont, éppen ideális hely egy kis relaxálásra, hiszen családias, mintha a nagymamánál üdülnénk, és a sok-sok ehető és iható finomságon kívül szemet gyönyörködtető kézműves termékeket is kínál.

A kis villa bejárata

Meglátni és megszeretni, egy pillanat műve volt. Ezt érezte Kutfej Krisztina, amikor kiválasztotta a ’30-as években épült villát. Rusztikus, kellemesen múltidéző épületet keresett, ahol megvalósíthatja álmát, a három az egyben megoldást: presszó, kulturális szalon és kézműves bolt. A ház generációkon keresztül egy sváb család lakhelye volt, akik szépen rendben tartották az épületet, gondos gazdái voltak otthonuknak. Éppen ezért csak kisebb simításokat kellett végezni a házon, sok minden azonban maradt a régi, például a szobákban a padló. A berendezés csupa kedves emlék, a bútorok mind-mind a múltat idézik. Az egyik asztal például egy gyöngyfűző székből lett kialakítva, a vitrinben pedig helyi termelőktől származó finomságok sorakoznak.

Nagyi étkezője újrafogalmazva

A villába lépve máris otthonosan érezhetjük magunkat, hiszen egyenesen a „nagyi” étkezőjébe érkezünk, ahol az asztalon finoman illatozó kekszek és sütik sorakoznak, a pult mögött pedig készül az olasz családi manufakturából származó kávé, de választhatunk akár levendulaszörpöt is, szintén házit. Én elfogult vagyok a levendulaszörppel kapcsolatban, ha tehetem, ezt kérek, és amióta megkóstoltam száraz pezsgővel keverve, nehezen mondok le róla. De maradjunk a kellemes hangulatú „étkezőnél”, ahol maximálisan átélhetjük a falusi romantikát, főleg akkor, ha a szomszédos szobába is bekukkantunk, itt ugyanis szebbnél szebb csecsebecsék sorakoznak. Az ékszerek, lakás kiegészítők vagy éppen a finom lekvárok mindegyike a zsámbéki medence kézműveseitől származnak.

Fák alatti romantika

Ilyenkor, nyáron pedig az árnyas fák alatt iszogathatjuk a könnyű etyeki fehérborunkat vagy kellemes aromájú kávénkat és majszolhatjuk a sütiket. A kertben a kultúra is virágzik, hiszen ez a helyszíne a kulturális rendezvényeknek, de a kézműves foglalkozásoknak is. Ha pedig beköszönt a tél, a vaskályha ad finom meleget, a villa szobái megtelnek élettel és alkotni, vagy éppen csak beszélgetni vágyókkal. Jó a szemet pihentetni a régi bútorokon, visszaidézni a gyerekkorunkat, a nagyinál töltött nyarakat. Tetszett, hogy a berendezésnél minden apró részletre odafigyeltek, jó ízlés itt szépérzékkel párosult. A Kisvilla szlogenje: presszó, kultúra, satöbbi. Utóbbi sokat mondó, utalhat bármire, de ha ellátogatsz ide, te is megtudod, hogy pontosan mire gondoltak. Egy hely hangulata nehezen leírható, de talán nem is kell mindig szavakba önteni, amit érzünk. És ez ettől lesz különleges, izgalmas, a te Kisvilla élményed.

A Kisvilla honlapját ITT találod.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.