Kína változatos ízei egy helyen

Taiwan étterem

A Taiwan étterem következő ízkalandunk helyszíne, ahol a változatosság gyönyörködtet. Kína több tartományának fogásai közül válogathatunk, és ha elég vállalkozó szelleműek vagyunk, akkor megkóstolhatjuk a disznófület vagy a medúzát is. Az étterem történetét az üzletvezető mesélte el nekünk.

Mikor nyitotta meg a Taiwan étterem a kapuit? Miért éppen ezt a nevet kapta?
Az étterem közvetlenül a rendszerváltás után, 1991-ben nyitott. Akkoriban a kelet-európaiak számára jól csengő és ismert Taiwan névvel a minőségi kínai konyhára próbált a tulajdonos utalni.

Mit lehet tudni az alapítóról, tulajdonosról? Milyen koncepció alapján alakította ki magát a helyet és az étlapot?

A tulajdonos, Ying Tian Hua Úr Belgiumban született, és ott az édesapja által alapított étteremben tanulta a vendéglátó szakmát. Az étlap a belga tapasztalatokat tükrözi, vagyis az európaiak számára jól eladható ételeket, ugyanakkor a tradicionálisan kínai fogások közül is megtartott jó néhányat. A helyet – elmondása alapján – a feng shuit figyelembe véve választotta.

Négyféle kínai finomság és kimcsi

Mennyire szerepelnek taiwani ételek az étlapon? Mi alapján válogatták össze az ételeket?
Szakácsaink Kína különböző tartományaiból származnak, mindenki az ottani ízvilág és tradíció szerint főzi meg az ételeket, ezért nagyon sokszínű a választékunk. A lényeg, hogy az étterem nevével ellentétben nem csak taiwani ételek szerepelnek az étlapon.

Hogyan próbálják visszaadni a kínai konyha változatosságát? Mely tartományok ételeit főzik?

Szecsuánból, Kantonból, Sanghajból, Pekingből érkeztek hozzánk szakácsok. A tartományok konyhái azonban nem különülnek el élesen egymástól, vannak átfedések. Éttermünk egyik zászlóshajója a speciális pekingi kacsa, amelyet a vendégek előtt szeletelünk fel, palacsintával, a hozzá való hoisin szósszal (kínai barbecue szósszal) és zöldségekkel kínáljuk.

Közkedvelt előétel a húsos táska

Rengeteg kínai étterem van Magyarországon, Budapesten. Hogyan, mivel lehet kitűnni a sorból?
Úgy gondolom, hogy a sok kínai étterem közül a minőségi ételekkel és a széles választékkal lehet kitűnni. Találni étlapunkon számtalan előételt, amelyek különleges alapanyagokból (kacsanyelv, disznófül, száznapos tojás, alga, medúza, pacal, stb.) készülnek, illetve a nagyon idő és munkaigényes dim sum (kantoni eredetű kínai étel, hideg vagy meleg harapnivaló, általában tésztatáskák zöldséggel és hússal töltve) választékunkra is büszkék vagyunk. Az étterem akváriumából pedig ki lehet választani, hogy melyik homárt, tarisznyarákot, osztrigát készítsük el.

Október 10-ei “Best of China” vacsoránk meghívóját itt találod: KLIKK!

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.