Kaméleon fagyi

Fagyizni igazán frissítő időtöltés, és egy spanyol fizikusnak köszönhetően mostantól szórakoztató is, hiszen nem mást talált fel, mint a színváltós fagyit.

Bizony, a fizikusoknak is van élénk fantáziájuk, főleg ha gasztronómiáról van szó. Kémcsőben is lehet keverni mulatságos dolgokat, és egyáltalán nem degradáló, ha valaki a tudomány oltárán a szórakoztatásnak áldoz. Erre remek példa az a spanyol fizikus, aki a színváltós, “Kaméleon fagyit” szabadalmaztatja éppen.

Egy igazi ehető Kaméleon!

A fagyi alkotóelemei titkosak ugyan, a feltaláló viszont állítja, hogy csakis természetes anyagokból áll. A színváltoztatás pedig egyáltalán nem ördögtől való dolog, ez ugyanis az élelmiszerek természetes reakciója az oxidációra vagy a hőmérséklet változására. A különleges fagyi esetében alkotója rásegített erre a folyamatra egy speciális spay-vel, és elmondása szerint nyálunk savassága is közrejátszik abban, hogy létrejöjjön a színváltoztatást elősegítő kémiai reakció.

A színváltós fagyi állítólag vegyes gyümölcs ízű, ám a spanyol fizikusnak nem ez az egyetlen kísérlete a különleges jeges nyalánkságokkal. Létre szeretne hozni olyat is, ami hófehérről változik élénk rózsaszínűvé, a másik találmánya pedig a “klub fagyi” lesz, ez ultraibolya fények hatására változtatja majd meg a színét.

Forrás: HVG.hu

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.