James Bond pezsgője

A „Skyfall” film megjelenése óta megint nagy a James Bond őrület. Megszületett például a 007-es parfüm, Daniel Craig Bondként remek reklámarc, mindenkinek ő kellene. A 007-es ihlette termékekhez általában híres márkák adják a nevüket, ahogyan a Bollinger, a brit királyi család hivatalos bor- és pezsgőszállítója. Nekik köszönhetjük azt a különkiadást, amely egy 2002-es Grande Année hangtompítónak álcázva.

 

James Bond ötven éve van a filmvásznon, és ezt a szép kerek évfordulót kellőképpen meg kell ünnepelni. Mi mással is lehetne ezt stílusosabban, mint egy finom pezsgővel. A 007-es filmekben ugyanis rendszeresen felbukkan a pezsgő, eddig összesen 22 filmben szerepelt, és legtöbbször a Bollinger részesült ebben a kegyben. 1973-ban debütált az „Élni és halni hagyni” egyik jelentében, majd 12 Bond filmben került vászonra. Még a Dom Pérignon és a Taittinger sem tudott a híres titkosügynök kegyeibe ennyire beférkőzni.

Ha tudod a kódot, tiéd a pezsgő!

Az 1829-ben alapított Bollinger ház tehát tud valamit. Ezt bizonyítja az is, hogy 1884 óta a brit királyi udvar hivatalos beszállítója. Ha a királynőnek elég jó, akkor biztosan James Bondnak is. A bor- és pezsgőház mindenesetre a 007-es kedvébe szeretne járni, éppen ezért rukkolt elő egy fegyver hangtompítójának álcázott különleges pezsgővel, egy 2002-es Grande Année-val. A dobozt természetesen Bond titkos kódjával lehet feltörni, ám erre csak akkor kerülhet sor, hogyha szereztünk egyet. Egészen a londoni Harrods áruházig kell elutaznunk ezért a különleges relikviáért, de ha nem sietünk, elfogy. A készlet ugyanis mindössze 30 ezer darabos. Egy palack ára pedig 150 font, azaz több mint 50 ezer forint.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.