Ízutazás kultúrák ötvözésével

Az új Lexus modell megjelenése adta az ihletet az Aria hotel séfjének arra, hogy egy japán-magyar fúziós menüsort kreáljon a Stradivari étterem vendégei részére. Az estet stílusosan egy japán hegedűművész élő játéka tette még élvezetesebbé.

A Stradivari étterem elsősorban az újragondolt magyar gasztronómiájáról, illetve a „Farm to table” vagyis „Termelőtől az asztalig” koncepciójáról ismert. Az új japán hibrid luxusautó megjelenése azonban lehetőséget adott Ferencz Gábor séfnek arra, hogy egy kis játékosságot vigyen a magyar alapanyagokból megálmodott ételekbe. A feladat igazán nagy kihívást jelentett, hisz két távoli és gasztronómiájában nagyon eltérő ország ízvilágát kellett ötvözni.

Az előételektől a desszertig minden fogásban megtalálható volt a párhuzam és az alapanyagok harmonikus ötvözése. A fúziós menüsor ételei mind friss hozzávalókra épültek, és a Töltött káposztás maki, a Dashi – gulyás, de akár a Gundel palacsintás illetve Rákóczi túrós mochi desszertjei is igazi különlegességnek számítottak.

Luxus körítés, nívós zenei élmény

Mivel az Aria Hotelben minden a zenéről szól, a vacsora is zenei műsorral volt fűszerezve. A Stradivari étterem neve kötelezett, ezért hegedűzene adta az aláfestést az ínycsiklandozó falatok elfogyasztásához. Nagasaka Takumi 28 éves japán fiatalember Japánban az Okayama Filharmonikusok hegedűseként illetve hegedűtanárként dolgozik, jelenleg viszont a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián fejleszti zenei tudását. A vacsoraest fellépő vendégeként nemzetközi repertoárral készült az alkalomhoz. A fúziós menüsor ihlette meg őt a művek kiválasztásában, és melyek a fogások felszolgálása közben hangoztak el. A vacsoraest vendégei többek között Bach szonátáját és szóló partitáját, Piazzolla tangóját, japán szerzők műveit és Monti Csárdását élvezhették.

A műsort vezette: Gourmet Guides

Az est remek alkalmat adott egy nemzetközi íz- és zenei utazásra. A Lexus mint csúcskategóriás autómárka, a csodálatos Aria Hotel mint luxus szálloda, a különleges ételek és nem utolsósorban egy profi hegedűművész zenei játéka mind hozzájárultak ahhoz, hogy a vacsorán részt vevő vendégek mindenből a legjobbat kapják, és egy nagyon különleges gasztronómiai élményben részesüljenek.

Nekünk, a Gourmet Guides-nak pedig nagy örömünkre szolgált, hogy együttműködő partnerként részt vehettünk az est szervezésében, és ahogyan azt már vendégeink tematikus vacsoráinkon megszokhatták, érdekes gasztrotörténetekkel spékeltük meg ezt a különleges rendezvényt.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.