Gyászos macaron

A macaron mánia megállíthatatlan, a forma állandó, viszont a színek tárháza szinte végtelen. Leginkább selyemcukor színekben pompáznak ezek a falatnyi nyalánkságok, azonban ha valaki valami extrára vágyik, az fekete macaront is vásárolhat már.

A franciák macaron specialistája a Ladurée, akik arról híresek, hogy a divatszakma krémjével ötletelnek együtt, hogy minél különlegesebb macaron szetteket hozhassanak létre. Tavaly a New York-i divathéten a Lanvin kreatív igazgatóját, Alber Elbazt kérték fel közös munkára, aminek az eredménye nem más, mint a limitált szériás rágógumi rózsaszín macaron lett, természetesen ehhez a cuki kollekcióhoz illő dobozkában tálalva.

Éjfekete nyalánkság

Idén Reed Krakoff volt a kiszemelt tervező, aki a megszokott pasztellszínű „habcsókok” helyett valami rendhagyót szeretett volna alkotni, éjfekete macaronokat álmodott meg. Biztosan rémálmai voltak, amikor ezt a borús színvilágot kitalálta! A gyászos szett tartalma fekete macaronok fekete vajkrémmel, fekete papírba, fekete dobozba csomagolva, és még a dobozon szereplő felirat is fekete. Inkább tűnik kiállítási darabnak, mint ehető finomságnak, de ez gusztus dolga.

A szett neve „Különös Szerelem”. Már csak azt kellene megtudnunk az alkotótól, hogy kiknek ajánlja mélyen depresszív kreációját. Egy biztos, nem akárhol és akármikor lehetett megvásárolni a különös kollekciót. A New York-i divathét (február 7-14.) idejére készítették a szettet, így hát aki most szeretne belőle egy dobozkával, az sajnos már lekésett erről a nagyszerű ajánlatról.

Idén is lesz Macaron Nap Budapesten, méghozzá március 20-án az Akvárium Klubban. Ha rá vagy kattanva erre az édességre, ott a helyed!

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.