Gyászos hamburger Japánból

A repertoár

A japán Burger King gyorséttermek bambusz-szénnel és tintahal tintájával színezett fekete hamburgerrel sokkolják vendégeiket. A gyászos kinézetű szendvicseket itt-ott a kikandikáló zöldségek színesítik csak egy kicsit.

Japánban még a Burger King is kilóg a sorból, nehogy unatkozzanak a vendégeik. Fekete a sajt, a fokhagymaszósz és a zsemle is, szóval aki ilyen gyászos szendvicsre vágyik, bármikor megkóstolhatja. A sajtot és a bucit bambusz-szénnel, míg a szószt tintahal-kivonattal színezték feketére. A japánok egyik színezéktől sem ódzkodnak, hiszen mindkettőt már elég régóta használják.

Japán Burger King menü

A fekete zsemle azonban egyáltalán nem japán agyszülemény, a McDonald’s kínai üzletlánca árult már korábban ilyet, a keleti filozófia szerint “yin és yang” stílusban. Japánban először 2012-ben jelent meg a fekete hamburger Premium Kuro Burger (a “kuro” feketét jelent) néven, ezt követte a tavaly kifejlesztett Kuro Ninja, egy baconnel felturbózott változat.

A legújabb gyászos szendvics a Burger Kingben a koromfekete Kuro Pearl és a Kuro Diamond. A kettő között annyi a különbség, hogy a “Gyöngy” verzió kisebb, húspogácsát, sajtot és szószt rejt, a “Gyémánt” picit színesebb, hiszen salátával, paradicsommal és hagymával is gazdagították.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.