Gourmet hostelok

A hostelok nagy előnye, hogy olcsón kínálnak szállást, viszont általában az étlapjukon csupa gyorsan elkészíthető, egyszerű étel szerepel. Néhány hostel tulajdonosa azonban máshogyan gondolkodik, különleges fogásokkal szeretne trendi szállássá válni.

Finom spanyol tapas

A „The Daily Meal” gasztroblognak köszönhetjük azt a Top20-as listát, amelyen azok a turistaszállók találhatók, ahol különleges az ételkínálat. A listára felkerülni nem volt egyszerű, hiszen a hostelok jellegzetessége, hogy gyorsan és egyszerűen elkészíthető fogások szerepelnek az étlapjukon. A legtipikusabb étel a hamburger és a csirkefalat. Ám akadnak olyan helyek is, ahol helyi specialitásokat készítenek a vendégeknek.

Vermont egyik hostelében például juharos whiskey mousse a desszert, míg San Franciscóban bio zabkása és gyümölcsök kerülnek az asztalra. Marrakech-ben marokkói kenyérválogatást és helyi mézet kapnak a vendégek. A lista első helyén szereplő hostel Spanyolországban található, és itt valóban minden a gasztronómia körül forog. A granadai Oasis Hostelbe érkező hátizsákos turistákat egy finom itallal köszöntik, a reggeli ingyenes, és ha a vendégek a város legjobb tapas bárjait szeretnék megismerni, vezetett túrák keretében bármikor megtehetik.

Jéghideg gyümölcsös frissítő

A második helyre szorult szálló is bővelkedik különlegességekben az étlapján. Az Esencia Nativa hostel El Szalvadorban friss gyümölcsökből készült jeges itallal fogadja az ide betérőket, óceánra néző éttermében pedig nemcsak a menü, hanem maga a látvány is lenyűgöző. Itt hamisítatlan szalvadori reggeliben lehet részünk, de a repertoárban szerepel még sok minden finomság: frissen fogott tenger gyümölcseiből készült fogások, házi készítésű pizzák és vegetáriánus burger hummusszal.

A teljes Top20-as lista:

1. Oasis Hostel Granadában, Spanyolországban
2. Esencia Nativa hostel El Szalvadorban
3. Villa Salis Hostel Franciaországban
4. La Hamaca Hostel Honduraszban

Fogás friss rákból

5. Ostinatto Hostel Buenos Aires-ben
6. Be Hostels Barszelónában
7. Malabar Farm Ohióban
8. Menaggio youth Hostel a Comói-tónál, Olaszországban
9. Hostel Tevere Vermontban
10. Hostel Pangea Costa Ricán
11. Mosquito Hostel Krakkóban, Lengyelországban
12. Canadian Backpackers Inn Torontóban
13. Green Tortoise Hostel San Franciscóban
14. Villa Saint Exupéry Franciaországban
15. Osa Mariposa Mexikóban
16. Hostel Nari-Nari Marrakech-ben
17. Betel Box Szingapúrban
18. Oasis Hostel Lisszabonban, Portugáliában
19. Kex Hostel Izlandon
20. PLUS Berlin Hostel

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.