Az Aria Hotel Budapest séfje, Ferencz Gábor a Lexus kedvéért japán alapanyagokkal bolondított meg magyaros hozzávalókat, az eredmény pedig egy különleges fúziós menüsor lett, amit április elsején akár te is megkóstolhatsz.
A Stradivari étterem konyhája milyen vonalat képvisel?
Kicsit újragondoltuk a magyar gasztronómiát, egy kis játékosságot csempésztünk bele. Szeretünk kellemes meglepetéseket okozni vendégeinknek, az április elsejei japán-magyar fúziós vacsoránkon is erre készülünk.
Mely szempontok szerint állítják össze a Stradivari menüjét?
A „Termelőtől az asztalig” koncepció híve vagyunk, ami azt jelenti, hogy mindig friss, prémium alapanyagokkal dolgozunk, nagyon fontos számunkra a szezonalitás.
A japán ízvilág kihívást jelent-e a számára?
Az igazat megvallva, igen. Azért is örülök ennek a vacsorának, mert nagyon tetszik a japán konyhában, hogy friss, vagy adott esetben nyers alapanyagokból készülnek az ételek.
Mennyire volt nehéz a japán és magyar ízeket párosítani? Miből merített ihletet?
Nem volt egyszerű, de ez benne a szép. Mivel a két konyha messze áll egymástól, meg kellett találni a párhuzamot, de én azt hiszem, sikerült és a végeredmény magáért fog beszélni. Bár a magyar konyhában kevésbé jelenik meg a szezonalitás, mi a Stradivari étteremben nagy hangsúlyt fektetünk rá, így ez nagyban megkönnyítette a dolgunkat.
Miért éppen ezeket a fogásokat választotta?
Ezekkel az ételekkel tudtam a legjobban párhuzamot vonni a két konyha között. Olyan ízkombinációkat találtunk ki – az ötletelésben mi, Gourmet Guides is részt vettünk -, ahol a japán alapanyag jól illeszkedik a magyarhoz, szépen kiegészítik egymást.
Volt-e már hasonló felkérése ezelőtt?
Általában a francia és magyar konyhát szoktam párosítani, távol-keleti konyhával még nem kísérleteztem, így örülök a lehetőségnek, hogy picit mélyebben is foglalkozhatok a témával.
Mi a kedvenc japán és magyar étele?
A sushin kívül a sashimit nagyon kedvelem. A magyar fogások közül a töltött paprika a kedvencem.
Az japán-magyar menünek milyen fogadtatása lesz Ön szerint? Mire számít?
A menüsor izgalmas, kreatív, bízom benne, hogy szeretni fogják a vendégek, hiszen nagyon ritkán párosítják ezt a két konyhát.
Az április elsejei vacsora menüje:
- TÖLTÖTT KÁPOSZTA MAKI
- VÖRÖS TONHAL CARPACCIO, SZEZÁMOS WAKAME
- DASHI GULYÁS
- BÉLSZÍN-SHIITAKETEPPANYAKI, MISO, PÁROLT RIZS ÉS PAKCHOI
- MOCHI-VARIÁCIÓK
- SZAKÉ
- UMESHU
A vacsorára a dining@ariahotelbudapest.com e-mail címen március 27-éig, éjfélig 9.990 Ft + 12% szervizdíj kedvezményes áron lehet jelentkezni!
Facebook esemény ITT!