Éttermek csak nőknek

A világon már trendnek számít, hogy egyes éttermek előnyben részesítik a hölgyeket, kimondottan rájuk hangolják menüiket, az ő kegyeiket keresik. Dubai-tól Las Vegasig, Angliától Kínáig nagy népszerűségnek örvendenek ezek a csak nőkre szakosodott éttermek.

Ebéd a lányokkal

A londoni Soho negyedben az eddig Sofakingcool néven futó étterem üzletpolitikát vált, és KC’z Bar néven február elsejével újra megnyitja kapuit, de már csak hölgyeknek szóló vendéglátóhelyként. Az étterem vezetője elmondta, hogy ez nem azt jelenti, hogy a férfiakat kitiltják, hanem azt, hogy elsősorban a nők kegyeit keresik, illetve megpróbálnak nekik a kapcsolatépítésben segíteni, mintegy női klubként működnek. Londonban már létezik néhány kimondottan nőknek dedikált étterem, például a Soroty Club, az STK – amerikai steak étterem lánc, amelyik Londonban olyan éttermet alakított ki, ahol a hölgyek találnak maguknak könnyebb ételeket is a „véres húsokon” kívül – vagy a Dea Latis sörkóstoló klub.

Tavaly ősszel Eva Longoria, a „Született feleségek” egyike Las Vegasban nyitott egy olyan steakhouse-t, amelynek már a neve, „SHe” is jelzi, hogy itt a hölgyek kapnak kitüntetett figyelmet. Az étteremnek újévkor volt az ünnepélyes megnyitója. A hely kialakítását a pezsgő ’20-as évek, az egykori Eve Nightclub és a Beso étterem inspirálták, így a nagy táncparkett és a kifutó fontos dizájneleme, ahogyan a tükrök és a kristályok is.

Női klub

A kínai Zhengzhou-ban egy étterem szintén elsősorban nőknek kínál menüt, de annyi engedményt tettek a férfiak számára, hogyha hölgy társaságában érkeznek, akkor beengedik őket. Szaúd-Arábiában egy üzletasszony múlt évben olyan éttermet nyitott, amelyet csak nők látogathatnak. Az arab kultúrában ez nagy szó, hiszen a koedukált éttermekben a hölgyek bármikor ki vannak téve a rendőrök zaklatásainak, mert férfi családtag kísérete nélkül nem étkezhetnek, itt viszont nyugodt körülmények között fogyaszthatják el az ízletes ételeket.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.