Ételfutár babáknak

Új divathullám hódít Amerikában. Az elfoglalt szülők közül egyre többen választják főzés helyett a bio bébiételek házhozszállítását. Bár az egészséges ebédek ára igen borsos, a gyermekek megfelelő táplálása sokak számára mindennél fontosabb.

A quinoa az egyik sláger

New Yorkban a bio élelmiszerekből készült készételek házhoz szállítása folyamatosan terjed. A tehetősebb fiatal szülők, akik már nem szívesen bajlódnak a főzéssel, inkább olyan ételfutároktól rendelnek, akik minőségi gyermekételek készítését és kiszállítását is vállalják. Ezek a cégek kifejezetten friss alapanyagokból, gondosan összeállított menüket kínálnak a piciknek, így a szülők nyugodtak lehetnek, gyermekük táplálkozása kiegyensúlyozott lesz.

Az időnként kifejezetten különleges menüsorokat még egy ínyenc felnőtt is megirigyelné. Olyan ételeket találhatunk a megrendelhető ételek között, mint grillezett sarkvidéki halszelet, vékonyra vágott kalifornia paprikával és uborkával, fűszerezett quinoa (dél-amerikai növényfajta, a köleshez hasonlít) barackos töltött pitével és svéd húsgolyókkal.

Junior’s Fresh logója

A minőséget természetesen meg kell fizetni. A Brooklyn központú Komi Organics cég pl. 180 dollárt kér öt ebéd és öt vacsora kiszállításért. A legjobbnak tartott gyermek ételfutár cég, a Junior Fresh pedig 40 dollárt számol fel öt ebédért, amely többek között olyan ételeket tartalmaz, mint illatos, tárkonyos csirkemell édesburgonyával, árpás rizottóval és aranymazsolával. A Mommy Yummies egy másik népszerű vállalkozás, itt hat különböző ételt kapunk kb. 50-65 dollárért, egyik nagy kedvencük az édesburgonyás rákleves bazsalikomos tésztával és cukkinivel.

Mielőtt elítélnénk a szülőket, hogy lusták és kényelmesek, mert nem főznek a gyerekeknek, addig gondoljuk végig, mennyivel több, minőségi időt tudnak velük tölteni a főzés helyett. Az otthon dolgozó szülők szerint felbecsülhetetlen segítség, hogy 10 órakor megkapják a kiválasztott ételt ebédre, és nem kell az egész délelőttöt a konyhában tölteniük. Így optimalizálni tudják az időbeosztásukat, és mindenki jól jár. Míg sok anyuka a plázában vásárolgat magának drága ruhákat és divatos holmikat, addig sok családban ez a pénz a gyermek egészséges étkezéséhez járul hozzá.

Az egészséges édesburgonya

A legnépszerűbb cégek nagyon odafigyelnek a tápanyagok megfelelő arányára, a frissességre, de arra is, hogy a kicsik minél előbb megszokják a finom és különleges ízeket. Már totyogó korban alkalmuk nyílik megismerkedni a sokszínű étkezési kultúrával, az adalék- és vegyszermentes változatos étrenddel. A válogatott menüsorokban vegyesen találhatók meg a hal- és húsételek, a zöldségek és gyümölcsök, a gabonafélék, de az egészséges desszertek is.

Azért a legjobb dolog mégis az, hogy végre ez egy olyan új divat, amely mindenkit elégedettséggel tölt el. Egyrészt a szülők boldogok, hiszen több időt tölthetnek gyermekeikkel úgy, hogy közben egészséges és változatos étkezésük is megoldott. Másrészt a gyermekek is elégedettek, hiszen különlegesen válogatott ínyenc falatokkal kényeztetik őket. Az ételfutár cégek pedig azért járnak jól, mert óriási nyereséget könyvelhetnek el, és folyamatosan bővíthetik vállalkozásaikat.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.