Ételékszerek japán módra

A japánok tökélyre fejlesztették az étel maketteket, hiszen az éttermek kirakatában sűrűn találkozhatunk ezekkel a „műalkotásokkal”. Így nem csoda, hogy továbbgondolták ezt a projektet, és elkezdtek ékszereket is készíteni, méghozzá ételeket megmintázva.

Carbonara spagetti gyűrű

A Fake Food Hatanaka (Hamis Étel Hatanakától) néven futó kollekció jellegzetessége, hogy teljesen valósághű. A bizarr műremekek készítője egy japán internetes áruház, ahol a szalámi fülbevalótól kezdve a pizza nyakláncon keresztül minden megtalálható. A szalonna, tojás, virsli és olajbogyó is megihlette őket, hajpánt, nyaklánc és fülbevaló készült belőlük. Az olíva fülönfüggő 10, míg a pizza nyaklánc 75 angol fontba kerül. És ki gondolta volna, hogy a carbonara spagetti remek téma egy gyűrűhöz? A műanyagba öntött különlegességnek azonban borsos ára van, 16 font.

Pizza nyaklánc

Mivel japán alkotóról van szó, természetesen a sushi sem maradhat ki a sorból, belőle fülbevalót álmodtak meg. A sült krumpli hajpánt és a fagyi kulcstartó már csak hab a tortán. Hatanaka valósághű alkotásai közül az ékszerek a legújabbak, a cég eredetileg étel makettek gyártásával foglalkozik ipari megrendelőik számára. Mivel ennek a fajta „művészetnek” nagy hagyománya van Japánban, nem meglepő, hogy a modellek kicsinyített mása is tökéletes. Funkciójuk pedig ugyanaz ékszerként is, a figyelemfelhívás. Az éttermeknél a kirakatba kerülnek az „álételek”, a hölgyek fülében, nyakában és hajában ugyancsak a nagyközönség elé.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.