Ehető történetek

Lady Gaga ehető változata

Egy malajziai anyuka különböző finom falatokból szépen megkomponált sztorikat talál ki a tényérra, hogy kislányai nagyobb kedvvel egyenek. Eddig csak a gyerekek láthatták ezeket a remekműveknek is beillő alkotásokat, ám ahogy felkerültek a világhálóra a fotók, máris népes rajongótábor várja az újabb és újabb kreációkat.

Csupán kellemes időtöltésnek indult, ma pedig több mint kétszázezer rajongó várja a tényérra megálmodott ehető történeteket. Samantha Lee egyszerű malajziai anyuka, aki két kislányát szerette volna szórakoztatni alkotásaival, művészi fokra emelve a tálalást. Ételbe öntötte már Batmant és Snoopy-t is, modern anyukaként azonban Lady Gagáról sem feledkezett meg. Samantha azért kezdett el figurákat kirakni a tányérokra, hogy kislányai számára igazi élvezet legyen az evés, és ne csak egy finom ebédet kapjanak, hanem mókás történeteket is.

Hello Kitty is kedvelt figura

Az ehető történetek körülbelül másfél óra alatt készülnek el, és nem kellenek hozzájuk speciális eszközök, elég néhány fogvájó, majonéz a ragasztáshoz, vagy éppen ketchup a színezéshez. A végeredményt pedig több fórumon is meg lehet nézni, hiszen az anyuka posztol a Facebookon, képeket tölt fel az Instagramra és saját blogjára, az EatzyBitzy-re. Lee asszony számára az íz éppen olyan fontos, mint a tálalás, ezért sok friss hozzávalót használ, elsősorban zöldségeket és gyümölcsöket.

A modellek pedig híres mesehősök, gyakran felbukkan Hello Kitty vagy Miffy a tányéron. Lady Gaga, az Addams Family és Nikki Minaj se úszhatta meg, hogy ételkép legyen belőle. Jelenleg az „Utazás a Föld körül” szérián dolgozik a kreatív mami, megörökíti Amszterdamot, San Franciscót, a párizsi Eiffel tornyot, de a barcelónai Sagrada Familia katedrális sem maradhat ki.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.