Ehető nappali

Egy szobányi édes élvezet

Hatszáz kilónyi belga csokoládét használt fel egy fehérorosz szobrász ahhoz, hogy csupa csokiból megalkosson egy húsz négyzetméteres szobát. A nagy művet két hónapon keresztül készítette elő, és két héten át formázott a csokoládéból bútorokat és díszeket.

A csokoládéból készült nappali egy fehérorosz bevásárlóközpont éke volt. Elena Kliment szobrász az asztalt és a székeket, a kandallót, de még a virágvázát is finom belga csokiból formázta meg. Több mint hatszáz kiló csokoládéra volt szükség az egész szobányi alkotáshoz.

A dísztárgyak is csokiból készültek

A bevásárlóközpontban sokan csodálták meg ezt a nem mindennapi művet, de egészen április közepéig a „mindent a szemnek, semmit a kéznek” szabályt tiszteletben kellett tartania mindenkinek. Április 14-én ugyanis a szobában található néhány csoki tárgyat darabokra törték és a vásárlóknak adták.

Azonban nem ez az első szoba, ami csokoládéból készült. 2011 februárjában Mindaugas Tendziagolskis ugyanis háromszáz kiló édes finomságból „faragott ki” egy étkezőt Litvániában. Az alkotás a helyi szupermarket dísze volt Valentin-naptól kezdődően két hétig. A művész a legapróbb részleteket is csokoládéból készítette el, így a salátalevél se úszta meg, hogy ebből az édes masszából szülessen újjá.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.