Ehető csomagolás

Az ételek ehető csomagolása már nem sokáig lesz utópia, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy kevesebb szemetet halmozzunk fel, mint most. A tudósok megpróbálják létrehozni a (l)ehető legjobb csomagolást, a gyorsétterem láncok azonban nem lelkesednek túlzottan ezért az ötletért.

Egy brazil hamburger lánc, a Bob’s új marketing kampányában jelenik meg az ehető csomagolás, hiszen egy, a csomagolásával együtt megcsócsált hamburger fotójával próbálják népszerűsíteni éttermeiket. Az üzenet nem más: ételeink annyira kívánatosak, hogy éhes ügyfeleink rögtön rávetik magukat, és még arra sincsen idejük, hogy kicsomagolják. A kampánnyal sikerült a cégnek saját termékei mellett az ehető csomagolásra is ráirányítani a figyelmet.

Ehető a csomagolás is!

Tudósok már egy ideje dolgoznak azon, hogy ehető ételcsomagolást állítsanak elő. Fő céljuk ezzel az, hogy csökkentsék a háztartási szemét mennyiségét. A Harvardon biológiailag lebomló, a WikiCells névre keresztelt hártyát fejlesztették ki, míg egy indianai cég, a Monosol egy olyan réteggel kísérletezik, amely a mosószer-párnácskák borításához hasonlóan vízben feloldódik. Az Egyesült Királyságban pedig olyan filmréteg létrehozásán dolgoznak, amely a húst úgy veszi körbe, mint a bőr. A prototípus már elkészült, teljesen íztelen, ezért az ilyen húsból készült ételnek főzés után sincsen mellékíze, holott magával a csomagolással együtt került a lábasba.

A McDonald’s már közel sem olyan lelkes, mint a tudósok. Elég szkeptikus, és különösebben nem tartja fontosnak, hogy a csomagolás ehető legyen. A gyorséttermek pedig tetemes szemetet termelnek, ezért igazán érzékenyebbek lehetnének erre a témára.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.