Együnk vízesés tövében!

A Fülöp-szigeteken igazán különleges élményben lehet részed, hogyha ellátogatsz a „Vízesés Étterembe”. Itt a vízzuhatag nem csupán csinos díszítőelem, hanem aktív résztvevője az étkezésnek, hiszen miközben te a bambusznád asztalnál eszegetsz, a víz nyaldossa a lábadat.

Itt a helyi konyha jellegzetes ételeit kóstolgatva mindjárt egy kellemes lábfürdőt is vehetsz, mert az asztalok és székek a vízesés lábánál vannak elhelyezve, ahová bizony a víz is becsordogál, pontosabban kisebb patakként átfolyik. A bambusznád asztalokra banánlevélbe bugyolált helyi ételek kerülnek.

Helyi ételek

A vízi élményekkel teli étterem a fülöp-szigeteki Villa Escudero Resorthoz tartozik. Az 1880-as években Don Placido Escudero és felesége cukornád ültetvényt hozott létre ezen a területen, ám az 1900-as évek elején fiúk nagyobb fantáziát látott a kókuszdió termesztésben, így a cukornád helyére kókuszpálmákat telepített. Don Arsenio úttörőnek számított, hiszen az ország első vízerőművét hozta létre, amely a birtokon üzemelő gyárat és magát a villát is ellátta elektromos árammal. 1981-ben a birtok megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt, és ez, a Manilától mindössze kétórányira fekvő hotel közkedvelt turistalátványosság lett. Étterme a vízesés lábánál pedig messze földön híres.

Fülöp-szigeteki hangulat

Bár a folyamatosan zubogó víztől kicsit nehéz beszélgetni, de ez szerencsére senkit sem zavar. A vállalkozó kedvű vendégek étkezés előtt vagy után meg is mártózhatnak a habokban. Az ide látogatókat a vízen kívül gyönyörű buja növényzet veszi körül, a birtokon kókuszpálmákkal találkozhatnak, a távolban pedig a hegyek látványában gyönyörködhetnek. A vízesés egy mesterséges gátról zubog alá, amely egykor az Escudero család erőművének része volt.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.