Egy gourmet olasz Kismalac

Akár egy mese címe is lehetne, de nem az. Egy olasz étteremre utal ez a sokat sejtető cím, méghozzá arra, ahol június 27-ei olívaolaj vacsoraestünket rendezzük meg. Az étterem neve ugyanis nem más, mint Porcellino, ami magyarul kismalacot jelent.

 

Pizza friss salátával

A három kismalac története mindenkinek ismerős, a Kismalacé, azaz Porcellinóé viszont 2007 óta íródik, és legalább olyan izgalmas, mint a már jól ismert három szereplős mese. Igaz, ebben nincsen farkas, rutinos fakanálforgató viszont annál inkább. Az étterem séfje ugyanis válogatott olasz alapanyagokból, házi receptek alapján készíti el a tradicionális olasz ételeket. A mediterrán ízek a magyarok körében is közkedveltek, hiszen egy olyan konyháról van szó, ami meghódította az egész világot. Nagyszerűsége egyszerűségében rejlik, no meg a friss, minőségi alapanyagokban. A mediterrán étrend a világ egyik legegészségesebb diétája, ezt a címet pedig nem másnak köszönheti, mint a csupa-csupa egészséges hozzávalónak: olívaolaj, omega-3 zsírsavakban bővelkedő tengeri herkentyűk és halak, isteni sajtok, friss zöldek.

Romantikus terasz

Ám térjünk vissza az eredeti történethez, azaz a Kismalachoz. A finom és egészséges étkeken kívül vonzerejét családias hangulata még inkább fokozza. Nem kell feszengenünk a fehér abrosz mellett, hanem úgy érezhetjük magunkat, mintha egy hangulatos olasz faluban vacsoráznánk. Vendégcsalogató az is, hogy házias ízekre, a mamma főztjére számíthatunk: kézzel gyúrt friss tésztára és szívvel-lélekkel elkészített, istenien krémes rizottóra. A pizzát természetesen fatüzelésű kemencében sütik, ahogy kell. Egy igazi olasz étkezés bor nélkül mit sem ér! Választhatunk olaszt vagy magyart, a lényeg, hogy jólessen, és az sem mellékes, hogy jól passzoljon az ételhez. Ha viszont nincsen időnk arra, hogy beüljünk a Porcellinóba egy vacsorára, akkor sem kell nélkülöznünk a csodás olasz fogásokat, hiszen kérésünkre házhoz szállítják azokat. Bár szerintünk érdemesebb ellátogatni az étterembe, és egy szép nyári estén kiülni a zöld teraszára, mert ennél romantikusabb programot nehezen tudnánk elképzelni.

Ha tetszik a kép, amit lefestettünk a Porcellinóról, ráadásul nem tudsz ellenállni a prémium olívaolajoknak, akkor június 27-én köztünk a helyed, mert itt rendezzük meg olívaolaj vacsoránkat. Díszvendégünk egy olasz olajmester lesz. Az est meghívójáért klikk IDE!

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.