Egy figyelmes kávézó

A My Cafe a 3. kerület egyik gyöngyszeme, egy hiánypótló cukrászda, mert itt odafigyelnek a tej-és laktózérzékenyekre, cukorbetegekre, illetve azokra, akik egészségesen, tudatosan szeretnének étkezni. Minden, ami itt kapható, egészséges és finom. Azért pedig hatalmas pirospont jár, hogy a sütemények és fagyik nagy adag szeretettel készülnek.

A szeretet mennyisége ugyan az ízekben nem mérhető, az odafigyelő gondoskodás azonban annál inkább. Az alapanyagok is, és az abból készített sütemények, fagylaltok is kiváló minőségűek. Itt semmiben sincsen adalékanyag, aroma, vagy tartósítószer, az édességek nem tartalmaznak tejet, laktózt, cukrot, tojást és fehérlisztet. Ezeket az arra érzékenyek számára „kártékony” anyagokat például nádcukorral, tönkölyliszttel, nyírfacukorral, agavésziruppal vagy éppen növényi tejjel, tejszínnel váltják ki.

Itt még a krémes is egészséges!

A My Cafe szlogenje: „Szeretettel adjuk!” A picike üzletben mindennek megvan a maga helye, a fagyipultban hétfajta ízű jeges finomság, míg a sütihűtőben francia krémes, habos málnás, rácsos diós, tejberizs, mogyorós szelet, meggyes és almás pite sorakozik, természetesen mind-mind csupa kézműves termék. A polcokon pedig olyan alapanyagokat, és finomságokat találunk, amiknek elsősorban a speciális diétákra (gluténmentes, candida diétázók) ítélt vendégek örülnek. Az édességek diétásak, laktatóak, hiszen itt senki sem kap üres szénhidrátokat. A fagyi xilittel készült, de még a tölcsér is cukormentes, tönkölyliszt alapú.

Sokszor halljuk, hogy a finomított cukor szervezetünk számára egyfajta méreganyag. Szerencsére már számtalan egészséges édesítőszer létezik, a nyírfacukor manapság elterjed, kevésbé ismert azonban a növényi méz (kék agavé kivonata) vagy kókuszvirág cukor. Tejet, tejszínt készítenek kókuszból, zabból és rizsből is, ez a laktózérzékenyek számára mindenképpen jó hír. A természetes ízekre vágyóknak pedig az, hogy ebben a cukiban száműzték a mesterséges adalékanyagokat, mesterséges aromákat, ízfokozókat, tartósítószereket és térfogatnövelő szereket. Semmi sem művi, hanem szívvel és lélekkel, no meg egy csipetnyi örömmel készült.

Próbáld ki te is a My Cafet!
Cím: 1031 Budapest, Keve u. 45/B

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.