Csokibutik nyílt Párizsban

Az exkluzív teaházairól és a pehelykönnyű macaronjairól híres Ladurée cég bővítette édesség repertoárját, és megnyitotta első csokibutikját a francia főváros egyik előkelő negyedében.

Elegáns belső tér

A XVIII. századi ihletésű boltocska Castiglione úton található, és pultjain a klasszikus francia desszerteken – mint a millefeuilles vagy az éclairs – kívül különleges ízesítésű macaronok, bonbonok, pralinék és trüffelek sorakoznak. Az ínyencek a hagyományos ízeken túl számos meglepő párosítással is találkozhatnak. Ilyenek például a rum, az ibolya, a rózsa, a fekete tea, a gyümölcs vagy a szezám ízesítésű csokoládék. A málnás vagy a bor fűszerkeverékkel töltött trüffelek szintén különlegesek, a macaronok közül pedig a fehér csokival, golgotavirággal (passion fruittal) vagy yuzuval (japán citrommal) ízesített kuriózum.

Ladurée teaházakhoz hasonlóan a csokibutik is Párizs egyik igen előkelő kerületében, a Concorde tér közelében található. A belső tér kialakításánál fontos szempont volt a hagyomány ápolása, tehát az elegáns, ugyanakkor extravagáns arculat megteremtése. Az elefántcsont és a szürke színek felváltva követik egymást a falakon, a mennyezetet díszes stukkók teszik még elegánsabbá, a pultok olasz fehérmárványból készültek, a központi térbe belógó csillár pedig egyenesen Muránóból származik.

Különleges édességek minden mennyiségben

Ladurée – elmondása szerint – a már eleve „gazdag és romlott” párizsi városképhez szeretne egy leheletfinom, prémium csokoládés hangulattal hozzájárulni. Jean-Paul Hévin, Jacques Genin és Michel Cluizel által megálmodott bonbonok ihletet adhatnak a jövőben más csokimániásoknak is, akik szívesen fognak Párizsba zarándokolni a különlegességekért a világ minden tájáról.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.