Budapesten is ehetsz Jamie Oliver főztjéből!

Vártál már arra a napra, mikor végre itthon kóstolhatod meg a “pucér szakács” főztjét? Május 20-ától ez már nem csak álom, hanem maga a valóság, mert a Budai Várban megnyílt Jamie olasz étterme. Közép-Európában elsőként Budapestre esett a híres szakácsguru választása.

Jamie az örömfőzés híve

A Jamie’s Italian több hónapos előkészület után nyitotta meg kapuit. A Szentháromság utcában található éttermet Jamie Oliver a Zsidai Gasztronómiai Csoporttal hozta létre. Az első Jamie’s Italiant a világhírű angol szakács és olasz séf mentora, Gennaro Contaldo 2008-ban nyitotta meg Oxfordban, jelenleg több mint 60 éttermük van világszerte.

Az ételek Olaszország és a régió legjobb, nagy gonddal kiválasztott alapanyagaiból készülnek, nem véletlen, hogy a beszállítók és termelők felkutatása több mint 10 hónapot vett igénybe. Mindennek magas nemzetközi sztenderdeknek kell megfelelniük, az előírások betartását pedig a londoni központból rendszeresen ellenőrzik.

Így fest a budapesti étterem! – Forrás: Turizmus.com

Kipróbált, letesztelt receptek alapján rusztikus, autentikus gyökerű ételek kerülnek az étlapra, melyeket Jamie és Gennaro közösen álmodtak és alkottak meg. A személyzet komoly képzési programjában szem előtt tartják, hogy alapos ismeretekkel rendelkezzenek az ételekről, megtanítják minden egyes fogás eredetét. A vagány olasz étteremben a helyszínen naponta frissen készített tészták mellett látványkonyha és terasz is várja a vendégeket.

Forrás: Turizmus.com

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.