Brangelináék a borbizniszben

Angelina Jolie és Brad Pitt vállalkozó szellemű páros, a színészeten kívül szívesen kóstolnak bele másba is. Most éppen bort készítenek, pontosabban dél-francia burjánzó birtokuk gyümölcsét aratják le.

A festői birtok

A Château Miraval szőlősbirtokuk Correns-ban, Provence-ban van, Cannes-tól 110 kilométernyire keletre. A Miraval rosékat március 15-étől dobja a sztárpár piacra az Egyesült Államokban. Brangelináék az 500 hektáros ingatlant 2008-ban 60 millió amerikai dollárért vásárolták meg, és egy hatalmas felújítás kellős közepén tartanak, ami magába foglalja az acélmentes tartályok beszerelését is.

A Perrin család készíti és értékesíti majd a borokat, ők a híres Château Beaucastel jelenlegi tulajdonosai a Rhone völgyében. A neves és nagy hagyományokkal rendelkező borász familia a 2012 szüret idején kezdett el a Jolie-Pitt párossal együtt dolgozni.

“Pink Floyd” rosé

Marc Perrin szőlősgazdát egy közös ismerős mutatta be a párnak, aki először egy elegáns üvegbe zárt rosét készített, majd az év vége felé vörös- és fehérborral is meg szeretné örvendeztetni a borkedvelőket. (A roséról a Wine Spectator magazin következő számában lehet majd olvasni.) Az első közös szüret után Perrin úr nagyon elismerően beszélt a sztárpárról, akik azt szeretnék, ha minőségi és karakteres borokat készítene pincészetük.

Brangelináék előtti tulajdonos sok díjnyertes borral büszkélkedhet. Ezek között van a Pink Floyd névre keresztelt rosé is. A legendás rock banda ugyanis a “The Wall” albumához a dalokat a birtok stúdiójában vette fel. A különleges rosé méltó emléke volt ennek a jeles eseménynek.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.