Borválasztás női szemmel

A nők ajánlás alapján és alkalomra választanak bort, illetve nemcsak az fontos számukra, hogy kinek, hanem az is, hogy milyen ételhez kínálják eme remek nedűt. Ráadásul még egészségtudatosak is, hiszen szerintük a bor a legegészségesebb alkoholos ital.

Az amerikai nők által eddig favorizált chardonnay–merlot–cabernet sauvignon hármast egyre inkább felváltja a malbec, a pinot noir és a champagne. A 2013 áprilisában készült Marketing Wine to Women kutatásból kiderül, hogy a nők igenis szeretik a jó bort, és ha tehetik, bizony inkább szárazat, mint édeset kérnek. A tengerentúlon már több nő iszik bort, mint férfi, ugyanis az erősebbik nem képviselői inkább a sört preferálják. Észak-Amerikában 100 millió borivóból 51 millió nő.

A lényeg, hogy legyen kivel megosztani!

A hölgyek borválasztási szokásaival foglalkozó szakirodalom szerint a nőket nem érdeklik a különböző címek, díjak, versenyeredmények, sőt a puttonyok sem, többet adnak a személyes véleményre, ajánlásra. Számukra ami igazán fontos, az az alkalom, és persze az is, hogy kivel fogják elfogyasztani a bort. A bor remek kiegészítője lehet a menünek, különlegesebbé teszi azt.

Ugyanaz az üveg bor egészen mást jelent egy női és egy férfi borkedvelőnek. A férfi trófeaként tekint rá, míg a nő megosztani kívánja a szívének oly kedves emberekkel, élményeket keres. A nők érzékenyebben reagálnak a részletekre, valahogy kifinomultabbak az ízlelőbimbóik, ezért eleve jobb borkóstolók, mint a férfiak.

Ha tehetjük, a fehéret vagy a rosét választjuk!

Kutatások bizonyítják, hogy az élelmiszerek és az italok beszerzésekor többnyire a nők hozzák meg a döntést, ezért érdemes rájuk jobban odafigyelniük a borkereskedőknek is. Jó, ha tudják, a csajoknál is a száraz bor a menő, és bizony a palack külseje legalább annyira számít, mint amit belül rejt. Ízben a gyümölcsösökre vevők, és inkább nyúlnak fehérhez, illetve roséhoz, mint vöröshöz. Ha mégis a vörösre szavaznak, a testesek helyett a könnyebb kerül a kosarukba. Uraim, jobb, ha megbarátkoznak a gondolattal,  ha párban mennek bort vásárolni, a kedvesük szava lesz a döntő.

Forrás: HVG.hu

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.