Borfesztivál Balatonrendesen

Fókuszban a balatoni bor és hal

Nagyszabású borfesztivált szerveznek Balatonrendesen augusztus 17-én és 18-án, ahol a balatoni ízek lesznek a középpontban. Az Orbán pincészet – a VSOP Balaton-felvidék tagjaként – már sok sikeres boros rendezvény megvalósításában vett részt, azonban most valami egészen különleges fesztiválra készülnek.

Orbán Gergely, a fesztivál főszervezője

“Egy igazi balatoni borfesztivált szervezünk Balatonrendesen, hamisítatlan balatoni ízekkel, amelyekhez a borok mellett a helyi ételek és élelmiszerek is hozzátartoznak” – hangsúlyozta Orbán Gergely főszervező, a Rendes Borfesztiválnak helyszínt adó Orbán pincészet borásza. “Színes programokkal készülünk – gondolva kicsikre és nagyokra – és bízunk benne, hogy az időjárás is kedvezően alakul majd augusztus 17-18-án.”

Többek között gyermek- és szórakoztató programok, koncertek és néptánc előadások várják majd az érdeklődőket a 71 út 71-es km kövénél megrendezett fesztiválon. A résztvevők 11 balatoni borászat boraiból válogathatnak és megtapasztalhatják, hogy melyik balatoni bor melyik balatoni halhoz passzol leginkább.

A frissen sült balatoni halkülönlegességekről a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. gondoskodik. „Nem lehet jobb követe a balatoni ízeknek, mint a frissen sült, ropogós keszeg, a rántott ponty vagy a fogas filé. A Rendes Borfesztiválon ott lesz a Magyar Konyha által különdíjban részesített mobil halsütő kocsink is, amely  az „Egye ki a busát a Balatonból” kampányunknak is élharcosa. Kiváló fogásokat készítünk ebből a távol-keleti eredetű, különösen egészséges húsú halból, amelynek telítetlen zsírsavai védik a szív- és érrendszert” – tudtuk meg Füstös Gábor vezérigazgatótól.

A Rendes Borfesztivál a “Balatoni bort a Balaton-partra!” című kampány újabb állomása, amelyet korábban azért hirdetett meg a két legjelentősebb borász szakmai szervezet a VSOP Balaton-felvidék és a Badacsonyi KÖR, hogy a Balaton parton kizárólag helyi pincészetek borait kínálják a vendégeknek.

Rendes Borfesztivál: TOP 10 különlegesség

Összeszedtük, hogy többek között miért érdemes kilátogatni augusztus 17-én és 18-án a balatonrendesi borfesztiválra.

1. Mert a nagy nevek mellett kis kézműves pincészetek is lesznek

2. Mert nincs hűsítőbb, mint a házi levendulaszörp

3. Mert az ízletes balatoni busát kár lenne kihagyni

4. Mert a Vinitaly díjas Orbán Kőtenger Chardonnay-t is lehet kóstolni

5. Mert az olasz kézműves olívaolaj friss kenyérrel nyerő páros

6. Mert a Szatmári Családi pincészetnél kóstolható a különleges Vulcanus fehérbor

7. Mert a légvárban való ugrálástól elfáradt gyerekek kürtős kaláccsal és fagyival gyűjthetnek újra erőt

8. Mert könnyen beleszerethetnek Ottmár Dóra kerámiakészítő mester ékszereibe és használati tárgyaiba

9. Mert élő koncertet ad a balkáni és erdélyi népzenét közel-keleti elemekkel vegyítő Dej’szen

10. Mert Balatonrendesen még nem volt borfesztivál – ez lesz az első.

További információk és részletes programok ITT!

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.