Bál Sissi tiszteletére

Nagyszabású, Erzsébet királyné emlékéhez méltó bált rendeztek a Gödöllői Királyi Kastélyban november 17-én. Az I. Erzsébet bállal a királyné születésének 175. évfordulójára valamint arra emlékeztek, hogy 145 esztendeje kapta meg a kastélyt koronázási ajándékként a királyi pár.

Herendi teríték

A rendezvényt több neves közéleti személyiség, művész és sportoló is megtisztelte jelenlétével. A bál programja is igazi különlegességekkel szolgált. A királyné emlékére a D’Elia szalon különleges divatbemutatóján Erzsébet királyné tizenkét olyan ruháját vonultatták fel, amiket Czédly Mónika, a szalon tulajdonosa korhű dokumentumok és képek alapján készített el újra.

A gyönyörű herendi terítékre igazán különleges, a Monarchia ízvilágát idéző ételkülönlegességek kerültek. Az ételek a gödöllői királyi szakácskönyv alapján készültek, de a mai kor igényeire próbálták meg szabni őket. Az ételekhez a borokat a Pannonia Női Lovagrend vezetője, Keményné Koncz Ildikó válogatta össze. A desszertkülönlegességeket pedig egy helyi cukrászda, a Solier készítette saját recept szerint, így a bál vendégei megkóstolhatták Erzsébet királynéról, Mária Teréziáról vagy épp Mária Valériáról elnevezett süteményeiket.

Hírességek a vendégek között:

  • Győri Enikő államtitkár;
  • Bakos Piroska, az EU elnökség szóvivője;
  • György István, Budapest főpolgármester-helyettese;
  • Bálozók

    Dávid Ilona, a MÁV Zrt. vezérigazgatója;

  • Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház igazgatója;
  • Gregor Bernadett színművész;
  • Pécsi Ildikó színművész, Gödöllő díszpolgára;
  • Szabó Zsófi színművész;
  • Horgas Eszter fuvola művész;
  • Sárosdy Eszter és Alföldi Zoltán televíziós műsorvezetők;
  • Joshi Bharat televíziós személyiség;
  • Szabó Gabriella olimpiai aranyérmes kenus;
  • Szilágyi Áron olimpiai aranyérmes vívó.

Báli menü:

ÉTVÁGYGERJESZTŐ FALATOK / HORS D’OEUVRE
Szarvasgombás kacsamáj terrine / Duck liver terrine enriched with truffle
Kaviáros blíni / Blini topped with caviar
Brillat-Savarin sajtfalatok / Brillat-Savarin cheese bites

Garamvári: Château Vincent Blanc Fleur, Château Vincent Évolution Rosé

LEVES FOGÁS / SOUP
Fácánkrémleves zöldséggyöngyökkel / Pheasant cream soup with vegetable balls

Tiffán: Csenge 2011

Gödöllői töltött fürj

SZÁRNYAS FOGÁS / POULTRY COURSE
Gödöllői töltött fürjek zölségfészekben / Stuffed quails in Gödöllő style laid on vegetables

Árvay: Birtok Furmint 2009

HALFOGÁS / FISH COURSE
Szürkeharcsaderék vörös vajmártással céklaágyon / Catfish with beurre-rouge on beetroot

Heimann: Szekszárdi Kadarka 2011

VADFOGÁS / VENISON COURSE
Szarvasderék szedermártással és erdei gombákkal szalvétagombócon / Deer filet with blackberry sauce served with forest mushrooms on bread dumplings

Gere Attila: Syrah 2008

DESSZERT FOGÁS / DESSERT
Király-Charlotte grillázs öntettel / Royal-Charlotte cake with brittle sauce

Royal Tokaji 6 puttonyos Aszú 2007 – Áts Károly

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.