Az Oscar gála menüje

Február 24-én 85. alkalommal osztották ki ünnepélyes keretek között a Los Angeles-i Kodak Színházban az Oscar-díjakat. Ilyenkor kíváncsian várjuk, hogy a sztárok milyen ruhakölteményekben jelennek meg, de Gourmet Guides-ként természetesen az is érdekelt minket, hogy mit esznek a gálavacsorán a hírességek.

Wolfgang Puck, a menü atyja

Wolfgang Puck már tizenkilencedik éve a felelős azért, hogy tökéletes kreációk, trendi és ízletes falatok kerüljenek az Oscar gálán részt vevő hírességek tányérjára. A hollywoodi sztárok kényes ízlésének nem felel ám meg akármi, de a Kobe marhából készült burgert vagy a fekete szarvasgombával díszített csirkés pitét nagyon szeretik. Puck repertoárja igen széles, de elsősorban a már jól bevált különlegességeit vonultatja fel rutinos séfként.

Akárcsak a múlt évben, felturbózott szarvasgombás csirkés pitét ismét kapott a gálavacsorán résztvevő 1.500 vendég. Az ételek jól illenek a rendkívül elegáns környezetbe, a 37 méteres kristály csillár alá és az 5 méter magas óriási Oscar szobor mellé, amely a bálterem közepén díszelgett. A füstölt lazac szinte kötelező elem volt, de a híres Kobe marha hártyavékonyra szeletelve szintén Hollywood kedvence érett cheddar sajttal és remoulade mártással. A japán barack saláta, a párolt vörös sügér thai fűszerekkel és a különleges tonhal saláta paradicsommal, zöldbabbal, szardellával és vinaigrette-tel már csak ráadás.

Terülj, terülj asztalkám!

A séf természetesen a vegetáriánusokra is gondolt. Ők kel salátát kaptak grillezett articsókával és citromos vinaigrette-tel, de megkóstolhatták a fekete beluga lencsét karfiollal és bébi zöldségekkel is. Puck még kedveskedett nekik tönkölybúzával, amit almával, céklával és fűszeres dióval készített el. A desszert fagylalt volt és Concord szőlő.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.