Amikor a vásárcsarnok étteremmé alakul

A budapesti Street Food Fesztivált idén szeptember 7-9. között rendezték meg a Hold utcai Vásárcsarnok emeletén. A helyszínen kötetlen, igazi piaci hangulatban lehetett kóstolgatni, nézelődni.

Szakácsok munka közben

A felvonuló árusok és kiállítók fővárosunk népszerű vendéglátóiból kerültek ki. Találkozhattunk gyros árussal, hamburgeressel, lángosossal, de kézműves fagylaltozóval is. Igazi piaci kavalkádban volt részünk, hosszú sorok kígyóztak a hagyományos és a frissen kreált ételeket felvonultató standok előtt. Amikor ott játunk, éppen az „Új éttermek bemutatója” zajlott, ahol három különböző étterem által összeállított speciális „Street Food” menüt kóstolhattuk végig. Előételként a Buddha-Bár csirkesalátáját, főételként Spíler, alias Litauszki Zsolt citromfüves tonhalburgerét avokádóval, majd desszert gyanánt a bizarr elnevezésű Trafiq ice burgert, vagyis fagyival töltött hamburgert fogyaszthattuk el. Volt, aki csak egy fogásra vállalkozott, de többen az egész menüsort végigették. A frissen kreált fogások sikere nagy volt, mindenki nyitott volt az újdonságokra.

The Fishmonger

A nemzetközi gasztronómiát Wang mester hamísítatlan kínai büféje, illetve a Gyradiko elnevezésű görög étterem képviseltette. A „Sonkás”-nál szárított sonkákat, kolbászokat, a Húspatikában pedig mangalicás grillszendvicset kóstolhattunk. A Budaörsi Halpiac- The Fishmonger – standja és kínálata számomra igazi élményt jelentett. A hűtőpultokban bemutatott halakat és tengeri herkentyűket, mint pl. norvég lazac, friss garnéla rákok, pisztráng, tonhal, kardhal, osztriga, kagylók, főtt tengeri csigák, pácolt heringek helyben lehetett elfogyasztani. Miután kiválasztottuk a számunkra megfelelő halat, frissen el is készítették nekünk.

A meghirdetett műsorokon népszerű bloggerekkel, sztárséfekkel találkozhattunk, de a szervezők a gyerekekre is gondoltak. Számukra külön főzőiskolát szerveztek, ahol játszóházi keretek között ismerkedhettek a konyhaművészet alapjaival. Az elkészített fogásokat helyben el lehetett fogyasztani, de haza is lehetett vinni.

A rendezvény ingyenes volt, az érdeklődők nagy száma miatt viszont sokszor elkerülhetetlen volt a sorban állás. Összességében viszont mindenki elégedetten és türelmesen élvezte a piaci hangulatot, no meg a kulináris ízkavalkádot.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.