Amikor a hamburger házhoz megy

Már kocsiba sem kell ülniük az amerikaiaknak ahhoz, hogy Burger King hamburgert ehessenek. A cég ugyanis házhoz szállítja szendvicseit, elsőként a Floridában élők élhetnek ezzel a szolgáltatással.

A cél az, hogy a teljes Egyesült Államokra kiterjesszék a házhozszállítást. Amerika nagy kedvence a gyorsételek közül eddig a pizza volt, hiszen ha a futár elég gyorsan szállítja ki, még gőzölög az étel, nem veszít sokat élvezeti értékéből. A hamburgerrel kapcsolatban a legnagyobb félelem éppen az élvezeti érték megtartása volt. A Burger King speciális csomagolási technikát fejlesztett ki, és állítják, a kézhez kapott hamburger ugyanolyan friss és finom, mintha azt az éttermükben vásárolná meg a vendég. A drive-ban eddig is gyors és egyszerű volt rendelni, de még ennél is kényelmesebb, hogyha házhoz jön a burger. Jelenleg 45 étteremből szállítanak ki, és a közeljövőben még 30-ból szeretnének.

Hamburger a Burger Kingtől

Állítólag a Burger King utóbbi negyedéves profitja 83 százalékkal esett, ezért most mindent megtesznek, hogy jövedelmezőbb legyen az üzlet, ez a próbálkozás is ennek köszönhető. Ezen kívül vissza szeretné hódítani a Wendy’s-től a második helyet, mint hamburger lánc. Szakértők szerint forgalmat generálni egyszerűbb módszerekkel is lehet: a minőség növelésével, jobb kiszolgálással vagy mutatósabb üzletekkel. Azt nem lehet tudni, hogy a Burger King az Egyesült Királyságban is készül-e hasonló szolgáltatást indítani, a paicvezető McDonald’s viszont már megvetette lábát ezen a piacon, igaz csak cégeknek szállít ki New York-i outletjéből.

Mi viszont azt tanácsoljuk, hogyha jó hamburgert szeretnél enni, válassz olyan büfét, ahol a húspogácsa saját recept alapján, minőségi alapanyagokból készül, és a szendvicsedbe friss zöldségek kerülnek. Szerencsére nem mindenki dolgozik mirelit húspogácsával, aminek állaga enyhén gumis, íze pedig rettenetesen mű. Nagyon finom hamburgere van például a városligeti Pántlika Bisztrónak, akik nyáron házhoz is szállítanak.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.