Agávé a konyhában

Édes, de nem méz

Az agávé magjából préselik ki az agávé szirupot, melyet édesítőként használunk. Színét tekintve a mézre hasonlít, de édesebb annál és kevésbe ragadós. Magas inulin és gyümölcscukor tartalma van.

Az agávé előnye, hogy glikémiás indexe 30 alatt van, így az alacsony GI értékű élelmiszerek közé sorolható. Ez azt jelenti, hogy lassabban szívódik fel, ezáltal nem emeli hirtelen az inzulin szintet. Odafigyeléssel cukorbetegek is fogyaszthatják, viszont ne feledkezzünk meg kalória és szénhidrát tartalmáról.

Számos értékes ásványi anyagot találunk benne, mint például vasat, kalciumot, káliumot, foszfort és magnéziumot. Ezek koncentrációjának köszönheti sötét színét.

A bejegyzést Pekáry Dorottya táplálkozási szakértőnknek köszönhetjük.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.