A virslit mindenki másképpen szereti

Az ACNielsen Piackutató Kft. adatai szerint a kiskereskedelemben több mint 30 ezer tonna virslit értékesítettek 2012-ben, 3%-kal többet, mint 2011-ben, ezzel a virsli az egyik legkeresettebb húskészítmény. Forgalma értékben 8%-kal növekedett, így meghaladta a 33 milliárd forintot. Az ACNielsen adatai szerint a Sága a virsli szegmens piacvezető gyártója. A teljes Füstli család pedig a virsli piaci eladások 21%-át teszi ki értékben és 13%-át mennyiségben.

Kvalitatív fogyasztói kutatások alapján megállapítható, hogy a virslit mindenki másképpen szereti. Vannak, akik kifejezetten a fűszeres, füstölt virsliket kedvelik, mások inkább csak az enyhén füstös, kevésbé karakteres ízvilággal rendelkező virsliket részesítik előnyben. Ez utóbbi igényre a Sága mostanáig nem kínált alternatívát, mert a Füstli széles termékpalettája elsősorban a fűszeresebb, füstölt ízvilág rajongóinak kedvezett.

Így is finom a virsli!

A fogyasztói kívánalmakra válaszul azonban a közelmúltban két új terméket vezetett be a cég, amelyekkel immáron teljes lett a Sága virsli választéka. „Kedvenc” nevű pulykavirslit a hagyományos virslik kedvelőinek ajánlják. „Bécsi Ínyenc” pulykavirsli pedig magas (80%-os) hústartalmú, prémium kategóriás termék. A Sága elkötelezett híve annak, hogy megfeleljen az egészségtudatos táplálkozási igényeknek, ezért mindkét minőségi újdonság – a Füstlihez hasonlóan – glutén- és laktózmentes, valamint nem tartalmaz hozzáadott szóját sem. Amíg az allergiások néhány %-ban, addig a táplálékintoleránsok 25-30%-ban fordulnak elő hazánkban. Turcsák Katalin dietetikus szerint a vásárlók elvárásaira az élelmiszeripari cégek termékfejlesztésekkel, választékuk növelésével, a csomagoláson található információk bővítésével és a beltartalom javításával válaszolhatnak.

Melegítsd, ne főzd!

Az Ipsos Zrt. legfrissebb, 360 háziasszony, illetve résztvevő gyermekeik megkérdezésével végzett kutatása alapján a fogyasztók legkönnyebben az állag alapján tudták megkülönböztetni a jobb minőségű, prémium termékeket. Érdekesség, hogy a kóstolt termékeket a megkérdezett 5-12 éves gyermekek is aszerint kategorizálták, hogy milyen érzés volt beleharapni. Tavasszal került a polcokra a megújult Fini Mini, amely kifejezetten a gyermekek ízlésvilágára szabott, magas (80%-os) hústartalmú, ásványi anyagokkal és vitaminokkal dúsított mini virsli. Ezzel a Sága az eltérő igényeknek megfelelően, különféle formában és ízvilágban kínál minőségi alternatívát a virsli kedvelői számára.

Tipp:

A virsli főzés mesterei szerint a kedvenceinket elég csak 4 percig, finoman gyöngyöző vízben főzni a maximális élvezeti érték megőrzéséért.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.