A pálinka legyőzte a hideget!

A pálinkát „termő” békési szilvafa, a pálinkaesszencia, a sörpárlat és a pálinkával ízesített kézműves bonbonok voltak a legnépszerűbbek a VII. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon, ahová a négy nap alatt közel húszezren látogattak ki.

Békési szilvafa örökbefogadás Békési Zoltánnal

A fesztiválozók kifejezetten az újdonságokat, az extrém, egyedi ízeket keresték. Ezt bizonyítja, hogy a Nobilis idei különlegessége, a díjnyertes sörpárlat mind elfogyott. A kolbászok közül a kuriózumnak számító békési szilvalekváros kolbász, valamint a Csodaszarvas konyakos pácban érlelt, paprika nélküli kolbásza volt a legnépszerűbb.

A rendezvényen debütáló szilvafa örökbefogadás szintén nagyon keresett volt: a látogatók nagyon díjazták az ötletet, hogy a nevükre vett fa termését a Békési Pálinkaházban lefőzött pálinkában kapják meg.

A Panyolai Szilvórium legkeresettebb párlata a besztercei szilva volt, de az igazi különlegességnek számító, prémium pálinkaesszencia is nagyon jól szerepelt.

A kolbászok és párlatok mellett a Márton és Lányai pálinkával töltött Lady Levender kézműves bonbonok, a Békési pálinkával ízesített Szamos bonbonok és a Rézangyallal közösen megálmodott ChocoMe táblás csokoládék szintén mind elfogytak.

Még a bonbon is pálinkás volt

A rendezvény vendégpárlata, a rum és a rum felhasználásával készült desszert-, étel- és italkülönlegességek, a kisszínpad latin zenéjével párosítva a látogatók nagy kedvence volt.

„A három éve megkezdett hagyományt folytatva jövő ősszel a whisky lesz a rendezvény vendégpárlata. Addig is a főzdék már a körte évének jegyében készülnek a tavaszi Budapesti Pálinkafesztiválra, amely a belvárosi Városháza Parkban várja majd vendégeit.” – mondta Maros Róbert, a fesztiválok főszervezője.

A négy nap alatt összesen húszezren látogattak föl a Budai Várba, és minden eddiginél több külföldi váltott jegyet és kóstolta meg a párlatokat.

A napsütéses hétvége alatt a szombati napon pálinkáztak a legtöbben és a hűvösbe forduló este sem szegte kedvét a több ezer vendégnek. A Romungro Gipsy Band és a Gypo Circus, valamint a 400 féle párlat győzött a hideg idővel szemben.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.