A húsgolyó az év street food-ja

A Che-Che és a Kanálgép lett idén a legjobb büfékocsi

A Kanálgép húsgolyóit választotta a közönség az év street food-jának az idei V. Food Truck Show-n, a szakmai zsűri és a Magyar Street Food Egyesület díját pedig a Che-Che food truck-ja nyerte el. Mindkét autó egy évvel ezelőtt mutatkozott be a közönségnek azzal a céllal, hogy új és rendhagyó ételekkel emelkedjen ki a hazai street food kínálatból.

Szalai Dezső a Kanálgép kocsijánál

A Kanálgép nevű büfékocsi mögött nem egy csapat, csupán egyetlen séf áll, mégpedig Szalai Dezső, aki egész életében a tökéletes húsgolyót kereste. Minden külföldi útján megkóstolta az adott ország fasírtjait, húsgolyóit, majd 2016-ban létrehozta a saját guruló konyháját. A büfékocsi minden elemében rendhagyó: Szalai Dezső az étlapot és az ételek összetevőit is szívesen variálja, és szezonális alapanyagokat is rendszeresen használ.

“Szeretek változatosan főzni, és a húsgolyóban szerencsére nagy mozgásterem van. Ezer féle húst és mártást készíthetek, de ha kedvem van levest és desszertet is kínálok. Mindenhová viszek valami újdonságot, a következő eseményre például spárgával és eperrel újítok. Szeretek kommunikálni a vevőkkel és azonnali visszajelzést kapni arról, amit elfogyasztottak, mert így tudom az ételeket a közönség igényeihez alakítani. Ez alapján tökéletesítettem a közkedvelt mexikói lime-os babos mártást is” – mesélte Szalai Dezső, akivel legközelebb május 27- én és 28-án találkozhat a közönség Szentendrén.

Che-Che csapata a legtutibb járgánnyal

A Magyar Street Food Egyesület szakmai díját idén a Che-Che food truck-ja kapta, akik szintén egy éve vágtak bele a mozgó árusításba. A nemburgerezőként feltüntetett étteremben és kocsiban minden szendvicsbe színhús kerül, amit egyedi szószok és friss zöldségek egészítenek ki. Büszkeségük a Che-Che steakszendvics uruguayi angus marhahússal és házi lilahagymalekvárral. Az egyesület a kreatív ételeken kívül az autó kialakítását, és a profi kiszolgálást is díjazta.

“Nagyon igényes food truck-ot szerettünk volna, amiben minden az utolsó szögig tökéletes. A kocsi konyhájában minden a kifogástalan minőségű ételt és a gyors kiszolgálást segíti, a rozsdamentes belső borítástól az eszközök elhelyezéséig. A célunk az volt, hogy a legnagyobbak profizmusát ötvözzük az étel kézművességével” – számolt be László Márton, a Che-Che tulajdonosa és konyhafőnöke.

A májusi Food Truck Show-n minden évben megválasztja a közönség az év legjobb food truck-ját. Ezen kívül a Magyar Street Food Egyesület is átad egy szakmai díjat annak az autónak, aki az adott évben a legfelkészültebb és a legjobb kiszolgálást nyújtja vendégeinek.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.