A héten startol a Főzdefeszt!

Szeptember 6-án, pénteken hatodik alkalommal nyit meg a Főzdefeszt, az első magyar kézműves sörfesztivál a Józsefvárosban, a Palotanegyedben. A repertoárt elnézve izgalmas új ízekben idén ősszel sem lesz hiány!

A mostani hétvége remek alkalom lesz arra, hogy finomabbnál finomabb magyar kézműves söröket kóstoljunk és kortyoljunk, hiszen a Főzdefeszten a hazai sörfőzdék színe-java csapolja a folyékony kenyeret. És arról se feledkezzünk meg, hogy a jó sör demokratikus alapjog!

Ma már a hazai sörfőzők is szinte szabadon válogatnak a világ különféle termőhelyein szüretelt komlókból. Így vált lehetségessé, hogy a Mikszáth téren szeptember 6-tól 8-ig olyan magyar söröket kóstolhatunk melyekben az amerikai Cascadia régióban, innen 8000 kilométerre termett komlókon már nem is nagyon csodálkozunk.

A Főzdefeszt plakátja

Az Új-Zélandi Galaxy komló a Távoli Galaxissal már beírta magát a hazai sörtörténelembe, nemkülönben a Wai-iti és a Waimea, melyek szintén a Csendes Óceán gyümölcseit idézik fel a sörben. De nem csak ennek lehet örülni: a közelebbi komlóvidékek is felébredtek és hatalmas komlónemesítési hullám indult be Bajorországban, hogy az ezeréves komlótermesztési hagyomány lépést tarthasson a mai elvárásokkal, és ma már Hallertauban is termesztenek amerikai eredetű és ízvilágú citrusos komlókat.

A komlózás módszerei is finomodnak hazánkban, a hidegkomlózás (amikor a könnyed, virágos aromák megtartása érdekében nem forraljuk fel a komlót) ma már csak szándék kérdése, és készülnek sörök folyamatos komlózással.

Több év után először, idén új helyszínnel is bővül a Főzdefeszt: a Nemzeti Múzeum kertjében nyíló Múzeum Ligetben a legnépszerűbb magyar kézműves sörökből álló válogatást kóstolhat a nagyérdemű.

Forrás és további információ: www.fozdefeszt.hu

Az esemény Facebook oldala ITT!

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.