34 méter hosszú csupa csoki vonat

Tökéletes részletek

Nem olyan hatalmas, mint az eredeti, viszont sokkal szeretnivalóbb. Ez a vonat ugyanis a kerekétől a tetejéig a legfinomabb belga csokoládéból készült. Összesen 1.285 kilónyi édes élvezetről van szó, és 784 órányi alkotómunkára volt szükség, hogy valósággá váljon. Ha mind felfalnád, 6,5 millió kalóriát tennél magadévá. A nagy művet Andrew Farrugia csokoládémesternek köszönhetjük, aki a Brüsszeli Csokoládé Hétre álmodta meg ezt az ennivaló gőzöst.

Hosszú, mint a vonatfütty

A csokivonat 34 méteres hosszával világrekordnak számít. Ma ez a leghosszabb csokoládéból készült kompozíció. A máltai Andrew Farrugia csokoládékészítő mester „találmánya” a több mint harminc méternyi boldogsághormon. A nagy művet stílusosan a Brüsszeli Csokoládé Héten mutatták be, méghozzá Brüsszel Déli pályaudvarán. A Guinness rekordok könyvének bírái is jelen voltak a bemutatón, hogy a saját szemükkel győződjenek meg arról, valóban világrekordról beszélhetünk-e. Ez a csokivonat minden kétséget kizáróan az.

 

 

Csokilegek:

  • A világ legnagyobb táblás csokija 15,9 méter hosszú és 2,03 méter széles. Tavaly év végén született meg, és két olasz „művésznek” köszönhetjük létrejöttét.
  • A legmagasabb csokoládé kreáció egy karácsonyfa 2010-ből, amely 10 méteres, alkotója pedig egy francia.
  • A világ legértékesebb csokija 100 éves, és ott volt Robert Scott kapitány 1901 és 1904 közötti antarktiszi expedícióján. A 10 centiméter hosszú tábla megbontatlan, 470 fontért kelt el egy Christie’s aukción 2001-ben Londonban.
  • Megszületett tavaly a világ legnagyobb húsvéti csokitojása is. Magassága 10,39 méter, legszélesebb pontján kerülete pedig 19,6 méter. Súlya 7.200 kiló.
  • Egy brit hölgy az, aki a világon a legtöbb Smarties-t tud megenni egy perc alatt evőpálcikával. Rekordját stílusosan Pekingben állította fel 2011-ben, 65 darabot csipegetett fel és nyelt le ebből a cukorkából.

 

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.