Vörösboros málnafagyi 2013 fagyija

A soltvadkerti Szent Korona Cukrászda adott otthont az “Év fagylaltja 2013″ országos versenynek, ahol a vörösbor-eszenciával megbolondított málnafagylalt érdemelte ki az “Év fagylaltja 2013″ címet. Az említett fagylaltcsoda nemcsak a zsűri, de a közönség szerint is kiérdemelte a legjobbnak járó elismerést, és ezzel a nagydíjat is.

A málnafagyi vörösborral még finomabb!

Az 58 különböző fagylaltcsodából kiválasztott nyertes ízt a székesfehérvári Damniczki cukrászda készítette el. Damniczki Balázs tulajdonos kézműves málnafagylaltja hagyományos alapanyagokból és technológiával készült, illetve nem tartalmaz színezéket és ízfokozókat sem.

A Magyar Cukrásziparosok Országos Ipartestületének ügyvezetője, Selmeczi László elmondása szerint az idei versenyen általánosan jellemző volt a minden eddigit felülmúló kreativitás és újító szellem, amely remek ötletekkel és ízvilággal párosult. Ennek megfelelően a tavalyinál színvonalasabb felhozatallal vettek részt a cukrászok a megmérettetésen.

Ám a többi győztes sem lebecsülendő, hiszen a 2013-as kötelező íz, a rumos dió kategória három legjobbja éppúgy emlékezeteset alkotott, mint a szabadon választott kreációk két másik aranyérmese: a citromlikőrös joghurt mandulával, illetve a Summer Fresh fantázianevű pink grapefruit-Aperol-szorbet kombináció megálmodói.

A verseny fődíja nem jár pénzjutalommal, ám a legjobbak számára a hírverés komoly nyereménnyel ér fel, hiszen a győztesek évről-évre jelentős forgalomnövekedést könyvelhetnek el.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.