Villányi BorZsongás

Lesz bor minden mennyiségben

Idén is igazi zsongásban lesz azoknak részük, akik ellátogatnak a villányi borvidékre május 3-5. között. Itt ugyanis a majális keretében a tavasz beköszöntén kívül a remek villányi borokat és a legjobb vidéki éttermeket ünneplik meg.

A villányi majálison a főszerep a stílusos vidéki gasztronómiáé. A borvidék bebarangolása a programok egyike, hiszen vezetett túrákat szerveznek a dűlők között. A pincék kitárják ajtajukat a vendégek előtt, hogy azok végigkóstolhassák legjobb boraikat. A borászok pedig nemcsak találkoznak és eszmét cserélnek egymással, hanem focimeccsen mérik össze erejüket. A majálison kilenc település, Harkány, Villány, Villánykövesd, Siklós, Kisharsány, Palkonya, Kisjakabfalva, Csarnóta és Túrony vesz részt, a helyszínek között a vendégek busszal közlekedhetnek.

Grillételek is készülnek

Szombaton lesz egy különleges program is, Magyarország stílusos vidéki éttermei ugyanis Villányban, a BorZsongás keretein belül tartják országos találkozójukat. Stílusos Vidéki Éttermiség tehát felvonul, kínál mindent, mi szem-szájnak ingere, a vendégek pedig degeszre ehetik magukat jobbnál jobb falatokkal. Három napon keresztül – legnagyobb örömünkre – minden a gasztronómia körül forog. A termelői piacon és a bor utcában jókat ehetünk és ihatunk, a grillező verseny finomságait szintén megkóstolhatjuk, a gasztro show-kon pedig a szemünket legeltethetjük. Ráadásul az is kiderül, hogy Villányban ki készíti a legjobb szalámit, vagyis stifoldert. Kell ennél több?

A részletes programot ITT találod.

A fotókért köszönet a www.borzsongas.hu weboldalnak!

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.