Világhírű séfek az éhezés ellen

Egy séf legnagyobb fegyvere az étel, és ez az április 22-ei londoni Relais & Chateaux esten sem lesz másképpen, amikor is négytucat híres fakanálforgató a tőle megszokott profizmussal, ugyanakkor teljesen új fogásokkal fogja elkápráztatni a közönséget. A jótékonysági est célja, hogy éppen azoknak segítsenek, akiknek a tányérjára csak nagyon ritkán kerül étel.

Április 22-én négytucat sztárséf arra készül, hogy a világ egyik legnagyobb halpiacán, az Old Billingsgate-en megrendezésre kerülő exkluzív vacsorán mind a 600 vendéget lenyűgözzék valami igazán különlegessel. A harmadik alkalommal megrendezésre kerülő „Dîner des Grands Chefs” helyszíne évről évre változik, most a díszlet maga London, pontosabban a Temze folyó lesz. Első alkalommal a Versailles-i kastélyban, tavaly pedig New York-ban rendezték meg ezt a kuriózumnak számító gasztronómiai eseményt.

Séfek munka közben

A 45 sztárséf között szerepel az amerikai Michael White, a japán Yoshinori Shibuya és az olasz Enrico Cerea is. Háromfős csapatokban fognak dolgozni, és feladatuk ötfogásos különleges menük elkészítése lesz. A sztárszakácsok természetesen saját gasztrokultúrájukat is megpróbálják majd beleolvasztani alkotásaikba, de a cél mégis csak az lesz, hogy a londoni multikulturális atmoszférát adják vissza. Igen színes menükre számíthatunk, hiszen érkezik séf Dél-Afrikából, Tajvanról, Németországból és Svájcból is.

Mindig elegáns a környezet

A menük alkotóelemei egészen a vacsoráig titkosak, de biztosan lehet számítani tenger gyümölcseire és farmokról származó húsokra, például skót fésűkagylóra vagy aberdeeni Angus steakre. Valószínűleg a sajtok is népszerűek lesznek, ahogyan az angol puding is, mint desszert. Minden egyes fogáshoz remek évjáratú Pommery pezsgőt kínálnak majd. A vacsorára a belépő ára közel ezer dollár, a vendégek ezzel a világ éhezőit támogatják.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.