Vadétterem felsőfokon

Novemberi jótékonysági vacsoránk helyszíne a nagy múltú Aranyszarvas étterem lesz. Nickelsz Gábor, az étterem vezetője mesélt nekünk a patinás hely múltjáról és jelenéről.

1. Mikor nyitott meg az Aranyszarvas étterem, és mit lehet tudni a múltjáról, történetéről?

Aranyszarvas most

Már a XVII. századtól maradtak fenn írásos emlékek a hely üzemeltetésével kapcsolatban. Annak idején ebben a házban működött egy Szarvas nevezetű kocsma, illetve a sarkon egy kávéházat alakítottak ki, amely aztán jó negyven évig nemzetközi irodalmártanyának számított. Megfordult az irodalom minden jelese: a szlovák és román irodalmárokon kívül híresebb magyarok is szívesen időztek itt. Pl.: Batsányi, Kölcsey, Kazinczy, Berzsenyi, Bajza, Vörösmarty, Toldy Ferenc, vagy Döbrentei Gábor.
A hosszú történelem során sok minden történt az étterem történetében. Pl. az 1838-as nagy árvíz idején a Szarvas sokaknak nyújtott menedéket, 1862-ben színes üvegű verandát építtettek hozzá, sok tulajdonosváltáson ment át, de egészen az első világháború végéig szolgálta a tabániakat. 1971-ben az Arany Szarvas vadvendéglőként támadt fel újra, és az 1971-es budapesti Vadászati Világkiállítás alkalmából teljesen felújították. Évekig az egyetlen hely volt a városban, ahol vadat lehetett kapni. 2008 nyarán ismét új korszak kezdődött a régi falak között a hagyomány és evolúció jegyében, ennek eredményét élvezhetik a most betérő vendégek is.

Az étterem büszke vezetője

2. Milyen konyhát képviselnek, és kikből tevődik össze a vendégkörük?

A vadhúsokból készült ételeket preferáljuk, vadétterem vagyunk. Az Aranyszarvas vendéglő hitvallása ötvözni a hazai és a nemzetközi gasztronómia legkifinomultabb technológiáit, teret adva a folyamatos fejlődésnek. A tökéletes csapatmunka eredményeként nincsenek felesleges formalitások, ahogy azt mottójuk is hangsúlyozza: nálunk nincs kompromisszum. Minőségi hazai alapanyagokból a modern konyhatechnológiát alkalmazva tökéleteset alkotunk vendégeinknek. Vendégkörünkben egyaránt megtalálhatóak a külföldi turisták, akár magán, akár szervezett utazáson vesznek részt, illetve természetesen a hazai vendégek is tiszteletüket teszik nálunk, továbbá számos protokoll rendezvény lebonyolításának keretein belül hazai, illetve külföldi rangosabb személyeket is vendégeink között említhetjük.

3. Melyek a legnépszerűbb fogások, specialitások?

Nem tudnánk konkrét ételeket felsorolni, hiszen arra törekszünk, hogy a hozzánk visszatérő vendégek mindig valami újat, valami változatosat lássanak az étlapon, természetesen a jól megszokott ételek, ízek mellett. Azonban a szarvasgulyás, vagy a vörösboros őzragunk mellett senki nem tud elmenni dicsérő szó nélkül.

Egy igazán patinás hely

4. Milyen rendezvényeket szoktak tartani az étteremben?

Éttermünkben a már fentebb említett protokolláris rendezvényeken túl nagy számban képviseltetik magukat a családi, baráti összejövetelek, illetve természetesen a kerület kulturális életében is igyekszünk jelen lenni.

5. Hogy fogadták a hírt, hogy Jótékonysági vacsoraestet szervez a Soroptimist International elnevezésű női szervezet budapesti klubja az Aranyszarvasban?

Minden jótékonysági céllal történő esemény mellett igyekszünk teljes mellszélességgel kiállni, ezt jól példázza, hogy aktív támogatói vagyunk a Gyermekmentő és a Szívbeteg gyermekekért alapítványnak is. Örömünkre szolgál, hogy önök, illetve az önök által meghirdetett jótékonysági vacsora helyszínéül a mi éttermünket választották.

6. Kihívásnak tartották-e azt, hogy tokaji borokhoz kellett a menüsort megkomponálni?

Nehéznek tűnhet a feladat, hogy csak fehér borokhoz készíthető el a menüsor,  de tapasztaltságunkból, hozzáértésünkből és a kollégák szakmai felkészültségéből fakadóan nem okozott komolyabb fejtörést.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.