Torta di riso

A rizstortának egy titka van: risotto-, azaz kerekszemű rizsből készítsük, olyanból, amely jó sok folyadékot tud felszívni, így a rizstorta puha lesz, nem tud kiszáradni. Hogy még olaszosabbá tegyem, öntöttem bele egy kis limoncellót, amit a kóstolók evés előtt újabb adaggal pótoltak.

Hozzávalók:

Nehéz ennek a finomságnak ellenállni!

9 dl tej
20 dkg rizs
4 tojás
10 dkg cukor
1 citrom frissen reszelt héja
1 vaníliarúd
3 dkg mazsola
5 cl limoncello

A vaníliarudat félbevágom, és a tejjel együtt felforralom. Beleteszem a rizst, és állandóan kevergetve addig főzöm, míg majdnem az összes folyadékot magába nem szívta. Kiszedem belőle a vaníliarudat, és hűlni hagyom.

A tojássárgákat habosra keverem a cukorral, a tojásfehérjéből kemény habot verek. A tojássárgához keverem a rizst, a mazsolát, a limoncellót, a citromhéjat, majd óvatosan a felvert tojásfehérjéket.
180 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig sütöm.

Jó étvágyat!

A gasztroblogger teljes cikkét ITT találod!

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.