Több mint vacsora

November 29-ei borvacsoránk főszereplője nem a finom étel vagy a bor volt, hanem egy kislány, akinek az életét jobbá, egészségesebbé szerernénk tenni. A vacsorát egy női jótékonysági szervezet, a Soroptimist Club Budapest kérésére szerveztük meg, elősorban mint ennek a klubnak a tagjai, csak másodsorban gasztroguide-ként.

Vacsoravendégek

Karácsony, a szeretet ünnepe előtt megszaporodik a jótékonysági vacsorák száma, legtöbben ilyenkor azért gyűjtenek adományokat, hogy azok is kaphassank ajándékot, akik sokat nélkülöznek év közben. Számtalan nemes célt lehet találni, és nehéz mérlegelni, hogy mi a fontosabb: meleg étel szenteste vagy egy mosolygós gyermek. Mi, vagyis a Sorptimist Club Budapest utóbbit látnánk szívesebben, de nem egy régóta áhított játékkal szerettünk volna mosolyt csalni a gyermek arcára. Mayer Fanni számára a legnagyobb ajándék a Dévény-módszer, ami segíthet neki abban, hogy egészséges lánnyá cseperedjen.

Tombolahúzás

A Soroptimisták küldetése nem más, mint a lányok és asszonyok életét szebbé tenni, világszerte azért dolgoznak, hogy életkörülményeiket javítsák. Ott segítenek, ahol legnagyobb a szükség, és céljaikat összefogással, csapatmunkával kapcsolati hálójukon keresztül érik el. A rendszer jól működik, hiszen sikeres projektből nincs hiány, és büszkén mondhatjuk, hogy jótékonysági borvacsoránk után újabbal bővült a lista. Tokaji borokkal és isteni ételekkel próbáltunk minél több vendéget elcsábítani, de az igazi hívó szó a jótékonykodás volt, ami szerencsére nem halt ki az emberekből.

Aranyszarvas

Megtelt a tabáni Aranyszarvas étterem, hogy a Tokaj-Hétszőlő Birtok történetéről és borairól hallhassunk sztorikat, öt ínycsiklandó fogást kóstoljunk meg, és a vacsora, illetve a tombolajegyek árával támogassuk a tízhónapos Fannika terápiáját. A Gourmet Guides szlogenjéhez híven a köret a jó társaság volt, a desszert pedig maga a kultúra. Oroszlán Tamás, a szőlőbirtok kereskedelmi igazgatója lelkesen mesélt, képeket vetített és finomabbnál finomabb borokat töltött a poharunkba. Sőt, hozott nekünk aszú szemeket és igazi tokaji földet is üvegben, hogy lássuk, milyen különleges talajból szívja magába minden egyes tőke azt a hungarikumnak számító ízt, ami miatt  a tokaji bor tokaji.

Szarvasduó

A patinás környezet jól illett a nemes borokhoz. Az Aranyszarvas étterem vadételeiről híres, de mi kaptunk vadat, halat, s mi jó falat. A kacsamáj patét vargányás ravioli követte, harmadik fogásunk pedig pisztráng volt. Az est fénypontja szerintem a szarvasduó volt, szaftos és vajpuha steak szravasraguval. A gesztenye panna-cotta zárta az ételsort, természetesen tokaji aszúval. A tokaji borokhoz kihívás menüt alkotni, de mint a példa is mutatja, nem lehetetlen. Vendégeinknek nagyon tetszett minden, ami a tányérjukba és a poharukba került, élveztek minden egyes falatot és kortyot. És ezek az étkek és italok nemcsak azért estek jól, mert minőséget képviseltek, hanem azért is, mert egy nemes ügyért alkották meg őket.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.