Stájerország téli kulináris újdonságai

A kedvelt osztrák tartomány évek óta egyre nagyobb számban fogadja a világ számos országából ideérkező turistákat, akik sportolással egybekötve szeretnék élvezni a téli táj szépségeit és a gazdag gasztronómiai kínálatot.

Stájerország az idei téli szezonra is tökéletesen felkészült. Különleges hangsúlyt kapnak a családok és a gyermekek, számtalan közönségcsalogató, nemzetközi rendezvény várja az érdeklődőket. A stájer gasztronómia sokszínűségét az alpesi menedékházak minőségi kínálatában fedezhetjük fel. A turisztikai befektetések magas volumene pedig továbbra is garanciát jelent a kiváló és folyamatosan megújuló szolgáltatásokra.

ÉTELEK ÉS ITALOK

ÚJDONSÁG: KULINARIUM STEIERMARK program indítása hütték bevonásával

Isteni rétes

A már régről ismert gőzgombóc mellett több új finomsággal szeretnék gazdagítani a sípályákon található vendéglátóhelyek kínálatát az osztrák turisztikai szakemberek. A sajtgombóc leves (Kaspressknödel suppe), a tepertős gombóc (Grammelknödel), a túrós-szedres rétes, illetve a sajtos-sonkás szendvics mind az újítás részét képezik. A tartomány KULINARIUM STEIERMARK kezdeményezése idén a 10 éves jubileumát ünnepli. Ebből az alkalmából hívta életre a tartomány a Hütte KULINARIUM STEIERMARK programot, amellyel Stájerország gasztronómiai értékeiket szeretnék még szorosabban összekötni Ausztria zöld szívének természeti kincseivel és aktív programkínálatával. A vendégeknek az olyan sportos aktivitások, mint a síelés, a sífutás vagy a túrázás közben is kitűnő minőségű, autentikus stájer ételeket kell kínálni. Az elkövetkező két évre összesen 165 vendéglátóhely büszkélkedhet a KULINARIUM STEIERMARK címmel, ebből 26 hütte közvetlenül a sípályák, sífutópályák vagy túraútvonalak mentén található, sok esetben akár autóval vagy hegyi felvonóval is megközelíthetők, bizonyos esetekben azonban csak egy hosszabb-rövidebb sétával érhetők el. Az egyedülálló fekvés mellett a kínálatban a regionális hozzávalók és italok játsszák a főszerepet, a desszertek pedig önmagukért beszélnek. A válogatott vendéglátóhelyekhez a „Da schmeckt’s” gasztronómiai alkalmazás mutatja az utat.

További részletek: www.steiermark.com/kulinarium

Sült alma és szarvaskörte Ausztria kertjében

Ausztria kertje, Kelet-Stájerország télen romantikus, családbarát és gasztronómiai kínálatát tekintve rendkívül sokszínű üdülőrégióként várja a vendégeket. Az idei tél kulináris kínálatának középpontjában a sült alma áll. Ennek megfelelően a régió arra bíztatja a vendégeket, hogy minél több étteremben, menedékházban és fogadóban kóstolják meg a különféle sült alma és sült szarvaskörte variációkat, válasszák ki a kedvencüket, fotózzák le és posztolják a Facebookon, hogy részt vehessenek a nyereményjátékban, amelyen értékes üdüléseket és kulináris finomságokat sorsolnak ki a résztvevők között.

További részletek: www.oststeiermark.com

Sültekből sincsen hiány!

Minden a torma körül forog Bad Radkersburgban

Aki a termálvidékre látogat, egyszerűen nem tudja kikerülni a földrajzi oltalom alatt álló stájer tormát. A radkersburgi szakácsok minden nap új kreációkat varázsolnak a tányérokra és a poharakba a pikáns, csípős csodazöldségből. Időszámításunk előtt 1500-ban már termesztették a tormát Egyiptomban, napjainkban Stájerország a torma igazi fellegvárává vált és a Bad Radkersburg Parkfürdő is a „kert penicillinjét” tette kulináris kínálatának középpontjába.

További részletek: www.parktherme.at

Az Alpok legmagasabban fekvő termelői piaca

A Ski amadé síszövetség Sí és Bor élményhete (2017. március 18-25.) alkalmával a vendégeknek immár második alkalommal nyílik lehetőségük, hogy ellátogassanak az Alpok legmagasabban fekvő termelői piacára, ahol regionális termékek és ínyencfalatok közül válogathatnak közvetlenül a sípályák mellett. A kínálatban olyan finomságok találhatóak, mint a házi készítésű sonka, a kenyér, a sajt, a gyümölcslevek és a pálinkák, amelyek csak arra várnak, hogy a résztvevő hüttékben megkóstolják őket. A látványos hegyi kulissza előtt, valóban akár 2700 méteres magasságban felállított standokon a hagyományos, házi készítésű falusi termékek széles palettája megtalálható.

További részletek: www.schladming-dachstein.at

Grillezés a szabadban, forralt borozás a hüttében

Ausztria legnagyobb téli grillpartija

Az elmúlt év sikerén felbuzdulva 2017. március 26-án a Schladming-Dachstein régióban ismét megrendezik Ausztria legnagyobb téli grillpartiját, amelynek házigazdája a sztárszakács, Johann Lafer lesz. Csodálatos hegyi környezetben, a Planai-on található Schafalmon kerül sor az eseményre, amelyen Johann Lafer mellett a Weber Grillakadémia grillmesterei adnak értékes tippeket a tökéletes grillezéshez kapcsolódóan.

További részletek: www.schladming-dachstein.at

 

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.