Sikeres Étterem Hét és a folytatás

A március 17. és 23. között megrendezett VI. Országos Étterem Hét újra rekordot döntött, közel 22 ezer vendég látogatott el a 112 résztvevő étterembe. Budapesten idén a La Perle Noire volt a legnépszerűbb, országos szinten pedig a Kistücsök. Lesz folytatás, hiszen április közepétől ismét lehet tesztelni a 10 legjobb éttermet.

A március 17. és 23. között megrendezett VI. Országos Étterem Hét újra rekordot döntött, 21.900 vendége volt a 112 résztvevő étteremnek. A vendégektől 2.955 értékelés és vélemény érkezett DiningCity.com étteremajánló weboldalra. Ezek alapján megszületett a TOP 5 Budapesten kívüli és TOP 10 budapesti étteremlista.

Budapesten idén az első helyen végzett a La Perle Noire restaurant, a dobogó második fokára állhatott a tavalyi győztes Manna étterem csapata, míg bronzérmes a Kakas étterem lett.

La Perle Noire

A La Perle Noire restaurant már tavaly ősszel is jól szerepelt, ugyanis a Top 20-ban végzett, most azonban szinte üstökösként, mindenkit maga mögé utasítva az első helyre érkezett. Ez az eredmény azért volt nagy meglepetés, mert mindössze 8 hónapja nyitottak. A tulajdonosok elkötelezettek a minőségi vendéglátás mellett, az étteremben a francia és magyar konyhaművészet tradícióira építkező, ugyanakkor modern ételkompozíciókat kínálnak. Nem ez az egyetlen díjuk az elmúlt néhány hónap alatt, megkapták a Michelin Guide “ajánlott” minősítését, de a Best of Budapest “Legjobb nyitó étterme 2013-ban Budapesten” címét is.

Manna étterem

Tavaly ősszel első, idén tavasszal második lett a Manna étterem. Kétségtelen, hogy nagy volt a nyomás rajtuk, hiszen az októberi első helyezés után a győztes étteremtől mindenki maximális teljesítményt várt el. Nem kell szégyenkezniük, mert a vendégek most is bizalmat szavaztak nekik, ott vannak a legjobb három étterem között.

A harmadik helyezett Kakas étterem bebizonyította, hogy nemcsak a belvárosban találhatunk igazán meghízható és színvonalas éttermet, hanem a külvárosban is létezik olyan hely, ahol szívügyként kezelik a gasztronómia művészetét. Ősszel ugyan lecsúsztak a dobogóról, az ötödikek lettek, a tavasz azonban meghozta a várva-várt sikert.

A TOP 10-es lista további résztvevői pedig a következők voltak:
4. helyezett: Fuji japán étterem

Kakas étterem

5. helyezett: Trattoria Mamma étterem
6. helyezett: Prime Steakhouse
7. helyezett: VakVarjú étterem – PEST
8. helyezett: Laci! Pecsenye?
9. helyezett: nU bisztró
10. helyezett: Vogue hajó-étterem

Országos lista – TOP 5:
1. helyezett: Kistücsök étterem – Balatonszemes
2. helyezett: Végállomás Bistorant – Miskolc
3. helyezett: Zsolnay étterem – Pécs
4. helyezett: IKON étterem – Debrecen
5. helyezett: Szél Fiai Fogadó – Nyúl

A 10 legjobban szereplő étteremben még egyszer lehetőségük lesz a vendégeknek a győztes menüket kipróbálni, hiszen április 14. és 20. között megrendezésre kerül az Étterem Hét EXTRA program. Ismét 3 fogásos menüt lehet megkóstolni, ráadásul továbbra is a régi, 3.300 Ft-os áron. Asztalfoglalás a www.etteremhet.hu oldalon április 8-ától.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.