Sajtból van az esküvői torta!

Azt már hallottuk, hogy sajtból van a Hold, de hogy sajtból készülne egy esküvői torta, azt még soha. Jobb, ha megbarátkozunk a gondolattal, mert kezd egyre divatosabbá válni a sajtkorongokból összeállított torta.

Különleges és finom

Szakemberek szerint a gyümölcstortákat, mint slágerédességet az esküvőkön szépen lassan felváltja a sajtból készült verzió. Nem krémsajtra gondolnak, hanem kemény sajtra, és éppen ez ebben a trendben a leginkább meglepő. Elkészítése jóval egyszerűbb, mint a habos csodáké, hiszen egyszerűen csak sajtkorongokat helyeznek egymásra, no meg némi díszítést.

Az első ilyen tortát egy ifjú pár 2004-ben rendelte meg Angliában, és azóta egyre több esküvőn kínálnak a vendégeknek süteménytornyok helyett különböző sajtokból összeállított tortát. Az ötlet maga nem újkeletű, hiszen eddig is ettünk étkezés után, desszert gyanánt, vagy helyett sajtvariációkat, bár az igaz, hogy esküvői tortát ritkán láttunk sajtokból.

A sajtkombinációkból álló tortának számtalan előnye van az édes krémből és piskótából készült változattal szemben. Pénztárcabarát megoldás, emellett finom, és általában többen szeretik, mint az édes süteményeket. Arról se feledkezzünk meg, hogy két élményt kínálunk vele egyszerre: felvághatjuk, akár egy tortát, és pillanatok alatt mutatós és egészséges sajttálat kínálhatunk vendégeinknek. Ezzel a trükkel pedig pénzt spórolhatunk, ami egy esküvő esetén nem utolsó szempont.

A díszítés is ehető és szemet gyönyörködtető

A maradékot pedig hazavihetjük és lefagyaszthatjuk. A sajttorta romantikus is, mert ki lehet úgy választani a sajtokat hozzá, hogy azok onnan származzanak, ahol a pár először találkozott vagy éppen valamelyikük született. Így maga a torta üzenetet is hordoz. Ráadásul mutatós, ha fügével, szőlővel, szalaggal és virággal díszítik. Érdemes olyan díszítőelemet választani, ami jól illik a sajthoz és ehető, hiszen ez még inkább emeli a torta színvonalát, a remek ízhatásról nem is beszélve.

A sajtokból kreált torták egyszerűek, ugyanakkor nagyszerűek. Színük természetes, de nem egyhangú, gondoljunk csak a nemes penésztől hófehér „kérgű” camembert-re vagy a narancsszínű Red Leicesterre. Remek dísze lehet a tortának a piros viasszal bevont cheddar vagy a krémes, fehér kecskesajtból készült figurák. Ha valami igazán különleges „édességet” szeretne az esküvőjére, szívesen választ ilyen tortát. És nem csak az esküvőjére, hanem bármilyen más ünnepi alkalomra.

Bár a sajttorta őrület az angoloktól indult, Franciaország is jó piac lehet, hiszen itt számtalan finomabbnál finomabb sajtot készítenek. A francia konyha érdekes és változatos, és ha kíváncsi vagy arra, hogy mennyire, jelentkezz május 16-ai francia vacsoraestünkre. A meghívót ITT találod.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.