Míves borampulla vagyonokért

Penfolds 1844 óta a legjobb borászatok egyike, Ausztráliában a leghíresebb és a gyűjtők által leginkább preferált prémium borkészítő. Most pedig egy igazán nagy dobásra készülnek, a világ legdrágább borát dobják a piacra, méghozzá egyedi üvegcsében.

Különleges és szemet gyönyörködtető

Az exkluzív kiszerelés ultramodern ampullát jelent, amelyet se nem dugó, se nem kupak zár le, hanem egy különleges üvegben „lebeg”. Az üvegcse tartalma pedig nem más, mint egy 2004-es különleges Cabernet Sauvignon. Az egyedi „palackot”, pontosabban az egyedi üvegműbe zárt ampullát pedig egy szép fa vitrin rejti. A kézzel készített üvegalkotás ideális otthona ennek a nemes nedűnek. Úgy tervezték, hogy tökéletesen „konzerválja” a világ legrégebbi szőlőfajtájából készített bort. Az exkluzív dizájn négy művésznek köszönhető, hiszen ők álmodták meg ezt a szépséges bortartót.

Király a borok között

A különlegességnek azonban meglehetősen borsos ára van, 170 ezer dollár, hiszen mindössze 12 darabot készítettek belőle. Ami igazán egyedülálló, az az üveg kibontása, amit mi magunk nem végezhetünk el, a borászat szakértőt küld, bárhol is legyünk a világon. A szakember egy speciális eszköz segítségével bontja ki az ampullát, lemetszi a tetejét, mondhatnánk azt is, hogy ő az, aki „kiengedi a szellemet a palackból”.

Az egyedi alkotás így készült: Videó

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.