Megnyitott a Kandalló Kézműves Pub

Az újonnan megnyitott Kandalló Pubban kézműves magyar termékekkel várják a vendégeket. Megtalálhatók itt eredeti magyar sörök, kistermelőktől származó, kiváló minőségű borok, sajtok, szörpök és gyümölcslevek, a hamburgerhús pedig Gál József hentesüzletéből származik. A hely filozófiája, hogy az alapanyagok kiváló minőségűek legyenek, és főképp magyar kistermelők kezei közül kerüljenek ki.

Fiatalos dizájn

A Kandalló Pubot, amely a hetedik kerületben, a Kertész és a Dob utca sarkán található, hat fiatal alapította. A Pub a nevét a korábban ezen a helyen üzemelő kandallókat árusító boltról kapta.

Az alapítók a Kandallót olyan bisztrónak szánják, ahol mindenki úgy érezheti magát, mintha otthon bulizna a barátaival, de a kellékek és hozzávalók beszerzésével nem kell foglalkozniuk, azt más végzi el helyettük. A hely filozófiája ennek megfelelően, hogy az alapanyagok kiváló minőségűek legyenek, és főképpen magyar termelők keze közül kerüljenek ki.

Különleges italok

Amiket a Kandallóban találunk: kézműves sörök, borok, szörpök. Kistermelői magyar csemegék: kolbászok, sonkák, sajtok, lekvárok. Csapolva kóstolhatjuk többek között a békésszentandrási, csepeli (Rizmajer), fóti, miskolci (Gyertyános) sörkülönlegességeket, de ezen kívül számos egyéb kézműves sör is kapható. Emellett a borkínálatban szereplő üveges- és a folyóborok is szintén kézműves eljárással készülnek. Szemestől, Szecskőtől, Szentesitől, Barta Károlytól, Légli Gézától is kóstolhatunk borkülönlegességeket, a pálinkák pedig a Márkházi pálinkafőzdéből származnak. Aki autóval érkezik, vagy csak alkoholmentes frissítőre vágyik, jelenleg hétféle házi szörp, és számos kézműves gyümölcslé közül válogathat.

Libamájas hamburger

A hely filozófiája az ételek terén is hasonló, így a kenyeret a Marmorstein pékség szállítja, a sajtokat a lajosmizsei sajtkészítőktől szerezik be, a marhahús a Mészársteak-ből, a baromfi pedig Inárcsról érkezik. A hideg sörkorcsolyákat csatos üvegben tálalják, de grill ételek is megtalálhatóak a kínálatban, mint például a Kandalló burger, amelyben a 18 dekás marhahúspogácsát megspékelik egy szelet libamájjal és hagymalekvárral.

A pub berendezése a minimál art stílust idézi, belsőépítészeti ötletei és falgrafikái, többek között Tábori Andrásék és a “PimpMyWall” -osok munkáját dicsérik.

A Kandalló Pub jelenleg az alábbi termelőkkel áll kapcsolatban:
•    Békésszentandrási sörfőzde
•    Rizmayer csepeli sörfőzde
•    Gyertyános miskolci sörfőzde

Isteni sajtok

•    Fóti sörfőzde
•    Szemes József villányi borász
•     Légli Géza – Kislaki Bormanufaktúra
•    Pastor Borászat – Szekszárd
•    Somlói Apátsági Pincészet
•    Kézműves Borok Háza
•    Márkházi pálinkafőzde
•    Gyulai pálinkafőzde
•    Halmi Pincészet- kézműves szörpök
•     Jona-drink Kft.
•    Mészársteak- Gál József
•    Klauzál téri hentes
•    Marmorstein Pékség- Miklós Mihály
•    Lajosmizsei Sajtkészítő
•    Hungarikum Spájz -libatepertő
•    Szilvás Erzsébet lekvárkészítő

A Kandalló Pubról további információ a www.kandallopub.hu oldalon található.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.