Meghökkentő ételautomaták

Egyik napról a másikra kezdtek elterjedni az ételautomaták az egész világon. Az új divathullám nem olcsó mulatság, mégis nagyon sokan keresik az újdonságokat.

Forró és friss a sült krumpli

Los Angeles előkelő bevásárlóközpontjaiban például ma már nem számít ritkaságnak a kaviár automaták látványa, Beverly Hills luxusáruházaiban sikeresen működtetik az ilyen gépeket. Ha megkívánunk vásárlás közben egy kis kaviárt, potom 500 dollárért, egy pár gomb megnyomásával azonnal kaphatunk is egy adagot belőle.

De nem csak Amerikában népszerűek az automaták. Szingapúrban például komplett meleg ebédet rendelhetünk ilyen masinákból. A legsikeresebb étel a krumplipüré szafttal, melyet pillanatok alatt elkészít nekünk a csodagép. Az instant krumpliport a Maggi cég fejlesztette ki az automaták részére.

Ausztráliában olyan népszerű a hasábburgonya, hogy erre is kitalálták a megfelelő automatát. Mindössze két perc alatt miénk lehet a forró krumpli a kiválasztott szósszal. Két cég vált igen népszerűvé a kontinensen. Az egyik a FoodCube, mely a krumplikhoz járó szószok nagy választékával lett ismert, a másik pedig Hot Fresh Fries, amely egy hatalmas konténer krumplis képpel reklámozza magát a gépein.

Pizza automatából

A brit ételautomata lánc, a Let’s Pizza volt az első, amely pizzát kínált automatából. A cég jelmondata: „Mini pizzéria, amely a nap 24 órájában nyitva van!”. A választék viszonylag nagy: kérhetünk Margherita, pepperoni paprikás, sonkás és szalonnás pizzát is. Bármelyiket is választjuk, a gép azonnal dagasztja és formázza a tésztát, megkenni paradicsommártással, és megszórja a kiválasztott feltétekkel. Mindössze 2,5 perc alatt el is készül az áhított pizza. Ez az automata lánc egyébként a pizza hazájában, Olaszországban is igen népszerűnek számít.

Halássz ki egy homárt!

Visszatérve Amerikára és a luxusőrületre, a legújabb automaták már élő homárokat is árusítanak. A Maine Lobster Game cég Dél-Karolinában lehetővé teszi bárki számára, hogy homárt próbáljon halászni magának. Egy olyan játékgéphez hasonló automatát fejlesztettek ki az érdeklődőknek, melynek karja a pénzbedobás után lenyúl az élő homárért a tartályba. Ha sikerül elkapni a kiszemelt állatot, akkor a miénk lehet, és el is készítik a számunkra. A kérdés már csak az, hogy mikor fognak tiltakozni az állatvédő szervezetek az etikátlan bánásmód ellen. Addig is a luxuskedvelők 3 dollárért kaphatnak egy próbálkozást arra, hogy megpróbálják lehalászni a kiválasztott homárt amerikai luxusbárokban.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.