Macaronok az Akváriumban

Holnap, azaz március 20-án a francia kis süti korongok körül fog forogni a világ az Erzsébet téri Akváriumban. Ez a falatnyi színes habcsoda nálunk is egyre népszerűbb, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy egy teljes délutánt meg lehet tölteni macaronnal kapcsolatos programokkal.

Macaron-torony

Az Akváriumban délután három óra és este kilenc között minden a macaronról fog szólni. Amilyen pici ez az édesség, annál nagyobb port kavar a gasztronómiában. Megosztó finomságról van szó, hiszen sokan nem értik, hogy egy teasüteménynek miért kell ekkora felhajtás. Tény, hogy a franciák mindig is értettek a marketinghez, sőt annyira ügyesek, hogy az eredetileg olasz gyökerekkel rendelkező desszertet ma már franciának tartjuk. Párizsban hatalmas kultusz övezi ezt a darált mandulából, cukorból és (cukorsziruppal felvert) tojásfehérjéből készül sütit, a cukrászdák kínálatában szinte mindenhol megtalálható. Első ránézésre egyszerű desszertnek tűnik, ám a hozzáértők nagyon jól tudják, hogy szakértelem és rutin nélkül nem lehet jól elkészíteni. A töltelék a macaron lelke, ez adja jellegzetes ízét. Nem más, mint két kis, általában három centi átmérőjű korong közé zárt ízbomba.

Egy csészényi finomság

Magyarországon csak néhány cukrászda meri csak felvenni a repertoárjába, ám ezek közül sokan ott lesznek a Macaron Napon, hogy megmutassák, nem csak a franciák képesek tökéletesen elkészíteni. Igazi színkavalkádban lesz annak része, aki kilátogat a rendezvényre, hiszen ahány koron, annyi árnyalat. A macaron egyáltalán nem unalmas desszert, éppen ezért remek téma a szakácskönyv írók, ékszer- vagy éppen szappankészítők számára is. Még Zólyomi Zsoltot, az Orrot is megihlették, aki macaron illatot komponál a süti tiszteletére. Lesz természetesen verseny, ahol az év macaronját keresik majd. Érdemes tehát megnézni és főleg megkóstolni a macaronokat, mert ezek a finomságok nem csak színt visznek az életedbe, de meg is édesítik azt.

Macaron Nap hivatalos oldala ITT!

A cikkben szereplő fotók a Macaron Nap honlapjáról származnak.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.