Lecsó háromezer főre

Szakácsok akcióban

Négy méter átmérőjű, hat köbméteres üstben készült a II. Esztári Lecsófesztiválon augusztus 31-én az öt-hat mázsányi tarhonyás lecsó. A megalecsót nemcsak szakácsok kevergették, hanem hírességek is, többek között Szőke András. A hatalmas adag ételből végül háromezren laktak jól.

Öt szakács, Fekete János, Nagy Gyula, Tóth Károly, Bene Sándor és Benke Gyula (Benke Laci bácsi testvére) próbálkozott meg az idei II. Esztári Lecsófesztiválon azzal, hogy rekord mennyiségű lecsót készítsen el. A gigalecsóhoz 800 kg zöldpaprikát, 300 kg paradicsomot, 150 kg vöröshagymát, 40 kg húsos szalonnát, 40 kg sertés zsírt, 6 kg sót, 6 kg egyéb fűszert, 30 kg tarhonyát és 40 liter étolajat használtak fel.

Hatalmas üst tele lecsóval

A mindössze 1.500 lelket számláló kis faluban több mint ötezren gyűltek össze a fesztivál napján, és háromezren ettek az öt-hat mázsányi lecsóból. A mega verzión kívül azért volt itt még lecsó bőven, ugyanis 26 csapat nevezett be a főzőversenyre, és készítette el ezt a magyaros ételt a saját szája íze szerint. Éhes biztos, hogy senki sem maradt, hiszen egy dolog garantált volt, a tányérjára jutott lecsó minden mennyiségben.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.